L'esperit de la vinya torna a Sant Cugat amb el ViLab


Temes relacionats

El ViLab, el centre d'interpretació del vi a Sant Cugat, obrirà portes al desembre (15/oct/18)


  • Comparteix:

Innovació i tradició s'han donat de la mà aquest dimecres amb la inauguració del ViLab, un centre d'interpretació del vi dedicat a la difusió i la preservació del passat vitivinícola i agrícola de la ciutat. L'espai, situat al Celler Centre, vol convertir-se en un referent tant en l'àmbit de la investigació com en el de la formació. En aquest sentit, el projecte compta amb la col·laboració de la facultat de recerca i transferència de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per donar a conèixer els resultats de les diferents experiències. El centre també està pensat per oferir recursos a les famílies, amb un espai dedicat als més petits. L'acte, al qual han assistit 100 persones, s'ha celebrat tant al nou espai com al Celler Modernista i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, a més de representats d'institucions relacionades amb el món del vi.

Fortuny ha explicat que es tracta d'un projecte 'pensat per a tots els públics' i forjat a base 'd'aliances' per fer promoció del vi. A banda de l'Ajuntament, el laboratori compta amb la col·laboració de l'Institut Català del Vi, la Fundació Alícia, el Vinseum i el Consell Comarcal del Vallès Occidental. Per afrontar la gestió de l'espai, s'ha creat un Consell General format per una vintena de membres provinents del món de la pagesia, productors de vi i investigadors.

El ViLab estarà obert al públic cada diumenge i festiu d'onze a dos quarts de dues del migdia. El laboratori, a més, ofereix la possibilitat de realitzar concertació de visites la resta de dies de la setmana. Una de les principals atraccions del centre és una maqueta que incorpora projeccions audiovisuals i que explica l'evolució del passat vinícola de Sant Cugat.

Amb un aforament aproximat de 70 persones, el ViLab té unes dimensions de 90 metres quadrats i ha suposat una inversió de 80.000 euros.


Carmela Fortuny

És un espai pensat per a tots els públics. És un espai d'aliances, amb recerca i altres projectes socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.