L'oficina d'atenció a persones amb diversitat funcional, més a prop

L'Ajuntament oferirà un servei d'informació i consultoria per al foment de la inclusió


  • Comparteix:

L'Ajuntament oferirà en els propers mesos un servei d'atenció i d'informació sobre la diversitat funcional. De fet, aquesta oficina, que encara no està oberta al públic, ja ha organitzat aquest dijous una jornada dirigida al personal tècnic i directiu de l'administració pública i a les entitats socials dedicades a fomentar la inclusió i accessibilitat laboral, per conèixer el 'paper protagonista' que han de jugar les administracions en aquest aspecte.

La conferència principal de la jornada ha anat a càrrec del professor associat de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i subinspector laboral d'Ocupació i Seguretat Social, Jorge Pérez, que s'ha centrat en la normativa per l'accés i inclusió de les persones amb alguna discapacitat al món laboral. En aquest sentit, Pérez ha assegurat que una persona amb discapacitat és 'molt capaç per treballar' i que hem de dissenyar un món 'per a tothom, i no per a un estàndard'.

La benvinguda ha anat a càrrec de la regidora de Recursos Humans, Esther Salat, que ha reconegut una manca de 'centralització' i d'accés a la informació per a les persones dels recursos que pot aportar l'Ajuntament. En aquest sentit, ha explicat que la creació de l'Oficina d'atenció a la diversitat funcional vol 'acompanyar' les persones.

També s'hi ha referit una de les responsables d'aquesta oficina, l'assessora de l'Ajuntament Elena Vila, que ha destacat la 'transversalitat' i la 'universalitat' de l'oficina, que servirà per coordinar recursos i possibilitats amb altres àrees del consistori i també amb les entitats socials que es dediquen a la inclusió.

La jornada, que ha tingut lloc al Cafè Auditori, ha comptat amb una cinquantena d'assistents.






Jorge Pérez

Les persones no poden estar abocades a una polítiques assistencialistes que neguin les seves capacitats. Una persona amb discapacitat no és incapaç de treballar. Si fem un món dissenyat per a tothom i no per a un estàndars, les persones amb discapacitat treballaran com la resta.

Esther Salat

Hem detectat que la informació sobre les polítiques de les administracions no està ben explicada i centralitzada, sovint és com una gimcana per a les famílies. La intenció és acompanyar aquestes persones.

Elena Vila

Volem que sigui una oficina transversal, d'atenció universal i que hi hagi una coordinació amb la resta de serveis de l'Ajuntament i amb les entitats del municipi que fa anys que treballen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.