Milers de persones mantenen viva la tradició del Diumenge de Rams

Octavià s'ha omplert de gom a gom en la benecció de palmes i palmons


  • Comparteix:

Unes 3.000 persones han omplert aquest diumenge la plaça d'Octavià amb motiu de la tradicional benedicció de palmes i palmons del Diumenge de Rams. Una tradició que aplega centenars de famílies en una jornada que serveix per donar el tret de sortida a les activitats litúrgiques de la Setmana Santa. Abans de la benedicció ha tingut lloc una missa de petit format a l'interior de l'església del Monestir. La tradició mana guardar les palmes i palmons beneïts fins al Diumenge de Rams de l'any vinent.

El Diumenge de Rams, que recorda l'entrada de Jesucrist muntat sobre un ase a Jerusalem amb els deixebles, és l'acte principal de la jornada. Les activitats han continuat a la tarda amb la processó del Via Crucis, recuperada fa poc més d'una dècada i presidida per un Sant Crist crucificat de fusta de noguera massissa de dos metres d'alçada i que pesa prop de 50 quilos.


Assistents

És una tradició que celebrem cada any / Ens reunim tota la família, venim a la plaça i després dinem tots junts / He vingut a escoltar el mossèn i a beneïr la palma / Jo m'ho passo molt bé perquè m'agrada picar la palma i després dinem tots junts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.