La poesia de Pessarrodona pren vida en veu dels santcugatencs

Canals Galeria d'Art homenatja la poeta durant el dia de Sant Jordi


Temes relacionats

La pluja no ha pogut amb Sant Jordi a Sant Cugat (23/abr/19)

'El fill de l'italià' i 'El fibló', els llibres més venuts a Sant Cugat (23/abr/19)

[FOTOGALERIA]: Sant Jordi de 2019, en imatges (23/abr/19)

Cugat.cat surt al carrer tot i la pluja per celebrar amb els santcugatencs la diada de Sant Jordi (23/abr/19)

Coneix els guanyadors del concurs de microrelats de Cugat.cat (23/abr/19)


  • Comparteix:

Els versos de Marta Pessarrodona han cobrat vida aquest Sant Jordi a Sant Cugat. Ho han fet de la mà de diferents personalitats del món polític, cultural i social de la ciutat, que han participat a la lectura popular de textos organitzada per la Canals Galeria d'Art amb motiu de la concessió del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes a la poeta. Entre els textos, s'hi han pogut sentir 'Confessió' i diferents escrits que formen part de 'Poemes 1969-2007: Antologia'. La mateixa Pessarrodona també ha llegit un poema que va escriure a la ciutat titulat 'Quan tot de sobte'.

La poeta ha dit sentir-se molt 'honorada' de rebre aquest homenatge en forma de lectura poètica. 'Sant Cugat sempre m'ha tractat molt bé, ja fa 20 anys que hi visc i estic encantada', ha reivindicat.

Des de la Canals Galeria d'Art, el seu propietari, Josep Canals, ha explicat que enguany han volgut homenatjar la figura de Pessarrodona amb un 'reconeixement popular' per reivindicar la seva obra i la vinculació amb el municipi. També ha defensat que des de la galeria han aprofitat el Sant Jordi per 'promoure la lectura' per damunt de la mera compra de roses i llibres. 'Durant aquesta festa són molts els que compren llibres i pocs els que en llegeixen'.

Canals també ha volgut agrair que diferents personalitats hagin accedit a donar vida a les composicions de Pessarrodona a la plaça d'en Coll. Entre elles, la directora de Cugat.cat, Mònica Lablanca, que ha destacat el 'compromís del mitjà amb la literatura', i ha recordat el concurs de microrelats organitzat per aquesta casa.

A banda de Lablanca, també han recitat poemes l'alcaldessa, Carmela Fortuny, diversos regidors del consistori, i altres personalitats com el president de la junta local d'Òmnium, Lluís Bonet, i els periodistes Jordi Pasqual i Xavier Fornells.













Marta Pessarrodona

És un honor que tanta gent hagi decidit dedicar part del seu temps a llegir textos teus.

Josep Canals

Hi ha gent que avui haurà comprat llibres, però que no els llegirà. El que nosaltres volem fer és fomentar la lectura i una de les maneres és fer una lectura popular.

Mònica Lablanca

Per Cugat.cat, un mitjà que aposta per la literatura, és un honor participar en aquest acte de Canals Galeria d'Art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.