L'Angeleta celebra 20 anys d'intercanvi amb el Collège Molière de Villeneuve-d'Ascq

La celebració coincideix amb el 25è aniversari de l'institut


  • Comparteix:

L'institut (INS) Angeleta Ferrer i Sensat i el Collège Molière de Villeneuve-d'Ascq, de França, han retallat aquest dijous els 1.250 kilòmetres que els separen en l'acte de celebració dels 20 anys d'intercanvi educatiu i cultural entre els seus alumnes. L'institut santcugatenc ha acollit una emotiva trobada amb professors, famílies i alumnes de les dues ciutats, aprofitant l'últim dia dels estudiants francesos al municipi.

ESCOLTA-HO

Tot plegat per recordar als professors de francès de l'Angeleta que al 1999 van pensar que seria una bona idea fer intercanvi amb aquesta ciutat francesa. I coincidint enguany amb el 25è aniversari de l'INS, els records han posat en valor un projecte que marca el tarannà del centre local, segons l'exdirector i impulsor de la iniciativa, Josep Lluís Domeyó.

Una trentena d'alumnes francesos tornaran aquest divendres a casa després d'una setmana a Sant Cugat. Una experiència 'interessant', deien tots els estudiants, que demostra que fer intercanvi és quelcom més que aprendre idiomes. Cosa que també han posat en valor els representants de l'Institut Francès i l'alcaldessa, Carmela Fortuny.

I fer arrels. Això és el que han fet els dos centres educatius per posar punt final a la trobada, plantant un arbre al pati. Per dir que 20 anys no són res i que esperen continuar 20 anys més.






Josep Lluis Domeyo

Per a un centre aquesta experiència és meravellosa. La vivència als 14 anys és molt enriquidora.

M. Roqué/I. González

Tens activitats tota l'estona i guanyes experiència / És molt divertit i hem après moltes coses



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.