Salut notifica un brot de xarampió que afecta Rubí, Terrassa i Sant Cugat

Hi ha 11 casos confirmats a les tres ciutats


  • Comparteix:

Salut recomana mantenir al dia les vacunes / Foto: ACN

Salut recomana mantenir al dia les vacunes / Foto: ACN

El departament de Salut ha notificat que hi ha tres casos oberts de xarampió al país, un d'ells un de comunitari a Rubí, Terrassa i Sant Cugat, amb un total d'11 casos. L'altre brot comunitari és a la zona del Penedès-Garraf, amb 22 casos confirmats, i un brot familiar a Barcelona, amb dues confirmacions.

De l'1 de gener al 19 de maig de 2019, la Subdirecció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública (SGVRESP), a través de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (XVEC) ha rebut la notificació de 100 sospites de xarampió i se n'han confirmat 50 casos, tots ells importats o relacionats amb un cas importat.

Cal recordar que a Catalunya el xarampió autòcton es considera eliminat des de l’any 2000 però, els viatges internacionals més ràpids i la mobilitat geogràfica en general poden produir, ocasionalment, la reintroducció del virus del xarampió.

És molt important que el personal que treballa en centres sanitaris estigui correctament vacunat i que si algun professional no està immunitzat correctament, no atengui casos sospitosos de xarampió.

Tota la informació sobre la malaltia, es pot trobar al Canal Salut de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.