Sònia Guimerà actua a la nova pel·lícula de Joan Frank Charansonnet


  • Comparteix:

Guimerà, la segona per la dreta, en una foto de família del rodatge / Foto: Cedida

Guimerà, la segona per la dreta, en una foto de família del rodatge / Foto: Cedida

L'actriu santcugatenca Sònia Guimerà participa en el nou projecte cinematogràfic de Joan Frank Charansonnet i la berguedana Alba López, 'Terra de telers'. Es tracta d'un llargmetratge històric sobre una família catalana que es trasllada del camp a una colònia industrial. La pel·lícula vol explicar la vida en aquestes colònies de Catalunya entre el 1920 i fins al tancament de les fàbriques, cap als anys 80, a través de la mirada d'aquesta família. En concret, 'Terra de telers' s'està gravant en espais reals com la colònia Vidal de Puig-reig i també en diverses localitzacions del Berguedà.

La pel·lícula enceta aquest cap de setmana la segona fase de gravació, amb el rodatge de les escenes d'estiu. Les d'hivern es van enregistrar al febrer i està previst que el conjunt complet estigui enllestit a finals d'aquest any o durant l'any vinent. Així ho ha explicat l'actriu santcugatenca, que ha arribat al projecte després de dos anys al taller d'actors que organitza el director, Joan Frank Charansonnet. Guimerà interpreta la mare de la família protagonista en un film que té més accent santcugatenc, el del compositor Jordi Picorelli.

El músic i musicòleg s'ha encarregat de la banda sonora del film, que inclou també una sardana inèdita i que barreja tradició i modernitat per ambientar la vida a la colònia, una organització social complexa i molt pròpia de la Catalunya del segle XX.


Sònia Guimerà

Inicialment vaig veure el projecte i em va interessar. Vaig contactar amb el director, va fer una selecció prèvia per currículum. I hem estat treballant dos anys al seu laboratori d'actors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.