La PAS demana explicacions a l'Ajuntament per la destrucció de 34 nius de cotorres

L'entitat no descarta emprendre accions legals


Temes relacionats

L'Ajuntament justifica que els nius de cotorres es van retirar per 'seguretat i soroll' ( 8/jul/19)


  • Comparteix:

Imatge d'un dels pollets trobats per la PAS / Foto: PAS

Imatge d'un dels pollets trobats per la PAS / Foto: PAS

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) reclama a l'Ajuntament explicacions sobre la destrucció de 34 nius de cotorres sense 'criteris ètics'. L'entitat assegura que operaris els van llençar a terra des de molts metres d'alçada en uns treballs a quatre cedres d'una finca privada i dos de la via pública situats a l'avinguda de Gràcia amb la rambla de Ribatallada. La PAS ha posat els fets en mans del seu departament jurídic i no descarta emprendre accions legals.

Segons l'entitat, una de les voluntàries va veure com es llançaven els nius amb els pollets. Quan va accedir al lloc, el pollets morts havien estat retirats, però en va trobar dos vius, un dels quals segueix en estat crític.

Per això, la plataforma vol que el consistori informi sobre la contractació del servei, ja que a través de les xarxes socials l'Ajuntament va assegurar que es tractava d'uns treballs de poda d'arbrat privada.



A més, la PAS reclama l'elaboració de protocols de gestió ètica de la fauna amb l'assessorament d'entitats animalistes i experts, que evitin 'pràctiques cruels'. En aquest sentit, l'entitat assegura que la creació de la nova regidoria de Benestar Animal pot ser una oportunitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.