Els restauradors de Sant Cugat, preocupats per la possible prohibició de fumar a les terrasses

El Govern està preparant una nova llei per prohibir fumar als espais exteriors de bars i restaurants


  • Comparteix:

L'augment del consum del tabac s'ha donat especialment entre els joves de 15 anys o més / Foto: Cugat Mèdia

L'augment del consum del tabac s'ha donat especialment entre els joves de 15 anys o més / Foto: Cugat Mèdia

Fumar en terrasses de bars i restaurants podria estar prohibit a partir del 2020. Així ho ha anunciat l’Agència de Salut Pública de Catalunya, que prepara una nova llei d’addiccions prevista per a la tardor i que es pugui aplicar a partir de l’any que ve. Una mesura que preocupa els restauradors consultats per Cugat Mèdia.

El Govern vol prohibir fumar a les terrasses per intentar donar una resposta a l'augment de les persones fumadores que hi ha hagut al llarg del darrer any, segons l’Enquesta de Salut de Catalunya 2018. L'objectiu d'aquesta mesura és, a més, evitar que les persones no fumadores es vegin obligades a respirar igualment el fum del tabac als espais oberts. D'altra banda, s'ha proposat incrementar les inspeccions, especialment en terrasses semitancades, per combatre les irregularitats que hi ha en aquest tipus d'espais i garantir el compliment de la normativa.

La nova llei d'addiccions també té la intenció de prohibir fumar a l'interior dels vehicles privats, l'exterior de parades de transport públic i a instal·lacions esportives a l'aire lliure.

Els restauradors de Sant Cugat, en contra de la proposta de llei
Els restauradors santcugatencs consultats per Cugat Mèdia, com ara Carlos Córdoba, encarregat del Cafè Central, Jonathan Reinacia, de La Fonda, Joan Ramon Calbó, propietari de la cafeteria Zum Zum, o Jean Lunais, propietari associat de Petritxol, s'han queixat contra la iniciativa proposada pel Govern. Una mesura així, han argumentat, pot 'perjudicar molt el món de l'hosteleria'. I no només això, sinó que també han titllat la llei de 'repressiva', ja que sense les terrasses els fumadors perden un espai important on poder fumar.

El consum del tabac, especialment en augment entre els joves
Segons els últims resultats de l’Enquesta de Salut de Catalunya, el consum del tabac ha augmentat lleugerament l’any 2018, tant en homes com en dones. A més, l'augment s'ha donat especialment entre els joves de 15 anys o més, una dada que ha preocupat el Departament de Salut i l'ha impulsat a prendre mesures de xoc més fermes.




Restauradors

En el món de l'hosteleria ens perjudica molt. Ja van treure que es pogués fumar a dins, i les terrasses ens ajuden molt. / Les terrasses es van fer precisament perquè la gent pogués fumar. / Molta gent ve a fer el cafè a la terrassa simplement per això, perquè es pot fumar. / Els fumadors també han de tenir un espai públic on poder fumar. Em sembla una mica massa repressiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.