Hora Bruixa, 'fartes del terrorisme masclista'

El col·lectiu feminista aplega un centenar de persones a la plaça de la Vila com a rebuig a una presumpta agressió a Volpelleres


  • Comparteix:

Hora Bruixa fa una crida 'a la mobilització i a l'autodefensa feminista' per fer front al 'terrorisme masclista'. El col·lectiu ha aplegat un centenar de persones a la plaça de la Vila aquest divendres com a mostra de rebuig a una presumpta agressió a una jove a Volpelleres. Hora Bruixa assegura i lamenta que els Mossos, que ja han rebut la interposició d'una denúncia i han obert una investigació, van posar els fets en qüestió i insta els cossos de seguretat a incorporar la perspectiva de gènere en la seva tasca.

La protesta ha aplegat un centenar de persones / Foto: Cugat Mèdia
La protesta ha aplegat un centenar de persones / Foto: Cugat Mèdia

L'agrupació feminista ha detallat la seva versió dels fets. Explica que una noia va contactar amb Hora Bruixa per explicar que dos homes encaputxats la van agafar i la van posar dins una furgoneta negra. Un cop a dins, la van intentar punxar amb dues agulles, però va aconseguir escapar-se.

Arran d'això, el col·lectiu, amb el consentiment de la jove, de 17 anys, va informar els Mossos d'Esquadra. Hora Bruixa lamenta que a la comissaria va començar 'la festa del paternalisme i l'infantilització', ja que assegura que el cos de seguretat va qüestionar la veracitat dels fets. 'Quan diem que la comissaria no és un lloc segur ens referim a aquest tipus de situacions', ha sentenciat l'agrupació. El col·lectiu també assegura que els Mossos també han qüestionat la versió de la presumpta víctima quan ella mateixa els ha exposat els fets.

Hora Bruixa també ha carregat contra els mitjans de comunicació locals pel 'llenguatge que utilitzen en aquests casos'. Lamenten que algun mitjà hagi informat d'un 'intent d'agressió': 'És violència', subratllen. 'Reviseu-vos i formeu-vos, esteu molt lluny de poder donar una informació de qualitat al costat de les persones', han criticat.


Nerea Ruiz

Avui al matí, quan la víctima ha anat a comissaria amb la seva família els Mossos li han dit que si el que deia no era veritat, encara estava a temps de fer-se enrere. Ho trobem gravíssim perquè posen en dubte a la víctima.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.