Una segona vida per a més de 150.000 llibres

El Siglo, situada al Mercantic de Sant Cugat, és la llibreria de vell més gran de l'Estat espanyol


  • Comparteix:

Sant Cugat alberga la llibreria de vell més gran de l'Estat espanyol, amb un fons de més de 150.000 llibres, revistes i documents. El Siglo, situada al recinte del Mercantic, completa una oferta cultural amb concerts, cicles de cinema i poesia, a més de rodatges i altres esdeveniments.

Inaugurada el 2006, fa gairebé sis anys El Siglo va comprar prop de 100.000 exemplars de la desapareguda llibreria barcelonina Canuda. Un any després, un incendi cremava entre 7.000 i 8.000 llibres que llavors estaven al magatzem pendents de classificar.

Gestionar una llibreria d'aquesta magnitud, segons explica el responsable de l'espai, Ricardo House, és 'un repte diari' i també 'un privilegi'. Més de 800 metres quadrats de pàgines antigues i noves on es poden trobar títols, autors i gèneres de tota mena, molts d'ells amb una història al darrere.


Ricardo House

Gestionar una llibreria d'aquest tamany és un repte diari. S'ha d'estar cada dia catalogant, ordenant, atenent als visitants que pregunten per un llibre específic. És una feina molt satisfactòria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.