El diagnòstic genètic arriba a Sant Cugat de la mà d'ADN Institut

El projecte, guanyador del concurs d'Emprenedoria i Economia Social l'any passat, veu la llum a l'avinguda de Cerdanyola


  • Comparteix:

El diagnòstic genètic està a les beceroles a Catalunya i a l'Estat, però ja ha arribat a Sant Cugat. Ho ha fet de la mà d'ADN Institut, que ha obert les seves portes a l'avinguda de Cerdanyola 57 amb l'objectiu de ser un recurs més per als metges a l'hora de tractar i, especialment, prevenir, malalties. Keyvan Torabi, Joan Simó i Marina Riera són els impulsors del projecte, que va guanyar l'any passat el Concurs d'Emprenedoria i Economia Social de Sant Cugat.

La diagnosi genètica centra els seus esforços a analitzar i comparar l'ADN de cadascú per trobar-hi anomalies o característiques que permetin saber les patologies, o els riscos de desenvolupar-les, que pateix. Es tracta d'una eina que ja està en marxa a altres països i que formen part de l'evolució de la medicina des d'una visió pal·liativa a una de preventiva. 'Pot servir per intentar predir quins tractaments funcionaran millor o posar i treure persones de les poblacions de risc', ha explicat un dels fundadors, Joan Simó. El diagnòstic genètic dóna noves perspectives als metges i vol ser un complement a la seva feina.

ADN Institut neix amb quatre treballadors i una voluntat clara de futur lligada també al desenvolupament d'un barri que canviarà de cara amb la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola. Per l'Ajuntament és un 'orgull i una satisfacció' que projectes com aquests, sortits de programes d'emprenedoria, tirin endavant.




Joan Simó

És una alternativa molt bona per intentar fer medicina preventiva. Per intentar predir si els tractaments funcionaran millor, treure o posar gent de les poblacions de risc el que intentem és que el pacient no arribi a patir la malaltia o la porti de la millor manera.

Elena Vila

Formarà part de tot el teixit de serveis i comercial d'un barri, el del Monestir, on hi ha molt dinamisme i comunitat. Un orgull i una satisfacció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.