L'IES Leornardo de Vinci se suma a les escoles públiques del municipi amb instal·lacions solars


  • Comparteix:

El centre disposa de 6 plaques solars que els permetran estalviar un 61% d'energia

El centre disposa de 6 plaques solars que els permetran estalviar un 61% d'energia

L'IES Leonardo da Vinci disposa ja de 6 plaques solars que els permetran escalfar el dipòsit d'aigua calenta sanitària estalviant un 61% d'energia. Amb aquesta instal·lació, que ha finançat el consistori, el centre se suma als instituts i escoles del municipi que ja disposen de plaques solars i contribueix així a conscienciar els més joves de la necessitat d'utilitzar energies renovables que no malmetin el medi ambient.

L’Institut públic Leonardo da Vinci s’afegeix ja de manera oficial als diversos centres d'ensenyament públic del municipi que ja utilitzen energia solar. Un més després de la seva posada en marxa, aquest dimarts s’ha celebrat l’acte oficial d’inauguració en el qual el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha explicat que l’escola s’estalviarà, a partir d'ara, un 61% d’energia.

Pomar ha volgut recalcar també que aquesta instal·lació suposa un pas més en el projecte engegat per l'àrea de Medi Ambient perquè l'any 2007 totes les escoles públiques del municipi disposin de plaques solars.

Eduard Pomar

Fins ara ja teníem plaques solars en 4 centres d'ensenyament, i durant els propers mesos n'inaugurarem en 3 més. El nostre objectiu és que l'any 2007 en tinguin totes les escoles públiques de la ciutat.


Un altre dels objectius que vol aconseguir l'IES Leonardo de Vinci és conscienciar als alumnes de la importància d'utilitzar energies renovables per tal de contribuir a la millora del medi ambient. Escoltem el cap d'estudis, Òscar Serrano.

Òscar Serrano

Més que la seva importància econòmica, que també en té, el que és important és la filosofia que hi ha al darrera, que els nens aprenguin de petits que cal buscar energies alternatives.


En el mateix sentit s'han expressat des de l'AMPA, entitat que ha treballat des del principi per aquest projecte. Per a la seva representant, Neus Medina, ser modern vol dir també utilitzar les darreres tecnologies en temes medi ambientals.

Neus Medina

Ser modern és també fer servir les teconologies més avançades pel que fa a l'energia i poder gaudir de totes les comoditats sense malmetre el medi ambient.


Amb el propòsit d'educar als alumnes pel que fa al medi ambient, l'escola ja té un ordenador on els alumnes poden veure totes les dades energètiques que es desprenen de les sis plaques solars del centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.