Música, dansa i fusió en benefici dels malalts de Parkinson de Sant Cugat

El 13è concert 'Música per a la solidaritat' organitzat pel Club Rotary, arriba el 27 de febrer al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Les protagonistes de la proposta d'aquest any / Foto: Cugat Mèdia

Les protagonistes de la proposta d'aquest any / Foto: Cugat Mèdia

Torna el concert benèfic anual 'Música per a la solidaritat', organitzat pel Club Rotary, que aquest any recaptarà fons per a la secció local de l'Associació Catalana per al Parkinson. El cantaor santcugatenc Pere Martínez i el seu grup Los Aurora, conjuntament amb alumnes de l'escola de música i dansa Fusió, protagonitzaran la 13a edició d'un espectacle 'únic' que tindrà lloc el 27 de febrer al Teatre-Auditori.

El flamenc i el jazz de Los Aurora, grup sorgit del Taller de Músics i de ressò internacional, es barrejarà per a l'ocasió amb música clàssica i dansa interpretada per alumnes de l'escola Fusió. Un espectacle en comú que han explicat la directora de Fusió, Gemma Navarra, i Cinzia Vernier, del Taller de Músics i que ajuntarà, a més de la música de Los Aurora, una cinquantena de músics de l'Orquestra Simfònica de Fusió, un cor de veus blanques i una ballarina. L'espectacle acabarà amb una obra simfònica en comú.

La presidenta del Club Rotary, Montse Moral, ha agraït la implicació dels músics i ha fet una crida per 'omplir el teatre de mans que aplaudeixin els artistes'. Més enllà de recaptar diners, també tenen l'objectiu de visibilitzar la tasca de l'entitat beneficiària i que l'esdeveniment 'sigui una festa que ens faci moure'ns pel Parkinson'. I precisament, la presidenta de l'associació, Mercè Buscallà, ha agraït el suport i ha explicat com ajuda a la quarantena d'usuaris que pateixen aquesta malaltia amb diverses teràpies i activitats. L'Associació Catalana per al Parkinson de Sant Cugat treballa des de fa 17 anys per acompanyar els pacients de la malaltia i també les seves famílies. Els diners recaptats els volen destinar a ampliar projectes i teràpies relacionades amb els joves que pateixen aquesta malaltia que, tot i que són menys habituals, també n'hi ha. 'No volem que el Parkinson aturi cap malalt', ha afirmat Buscallà.

També ha assistit a la roda de premsa la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, que s'ha sumat als agraïments cap a aquestes entitats solidàries 'per arribar allà on no arriba l'administració' i ha posat en valor les persones cuidadores a l'hora d'afrontar una malaltia com el Parkinson. Gibert ha assegurat que 'és un privilegi poder viure en una ciutat que cuida' i que hereden 'amb molt de gust' la col·laboració en aquesta proposta.

L'entrada té un preu de 20 euros que, segons ha explicat l'organització, gràcies als patrocinadors es podrà destinar íntegrament a causes socials: el 90% a l'Associació Catalana per al Parkinson de Sant Cugat i el 10% restant a altres projectes del Club Rotary. En les dotze edicions de la iniciativa, l'entitat assegura que ha recaptat uns 104.000 euros dels quals se n'han beneficiat diverses associacions de la ciutat.




Montse Moral

Tenim fila zero, la gent que no pugui venir pot fer donatius, però el que més desitjo és omplir el teatre. Serà una gran festa, i amb l'espectacle que ens han preparat ens mourem pel Parkinson.

Núria Gibert

Sols sovint no podem, l'administració sola no pot, amb els familiars només no podem, i reconèixer això ens fa més forts. Aquesta xarxa comunitària fa una ciutat que cuida i és una sort poder viure en una ciutat amb aquestes prioritats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.