'StopCovid19Cat': l'aplicació mòbil per fer seguiment dels símptomes del coronavirus

Salut ha posat en marxa l'app aquest dimecres i els ciutadans poden informar del seu estat de salut sense haver de sortir de casa


  • Comparteix:

L'aplicació és apta per iOS i Android / Foto: Cugat Mèdia

L'aplicació és apta per iOS i Android / Foto: Cugat Mèdia

El Departament de Salut ha llançat una aplicació mòbil per fer un seguiment de símptomes compatibles amb els de la malaltia Covid-19, que causa el coronavirus. L'aplicació, vàlida tant per a iOS com per Android, s'anomena 'StopCovid19Cat' i permet als ciutadans informar del seu estat de salut sense haver de sortir de casa. Segons dades de Salut, fins aquest divendres al migdia, unes 250.000 persones havien bolcat la seva informació a l'app, tot i que això no significa que totes elles presentin símptomes. L'eina permetrà al sistema sanitari vigilar casos particulars a partir de les dades introduïdes a l'aplicació.

'StopCovid19Cat' s'ha posat en funcionament aquest dimecres i, a través de la informació bolcada per l'usuari, ha de permetre activar l'atenció primària si és necessari i, per als casos greus, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). L'aplicació està integrada en el Servei Català de la Salut (CatSalut) per relacionar les dades que s'hi entrin amb la informació prèvia del pacient. Salut demana que tothom respongui el test de l'aplicació, tant si creu que pot tenir símptomes com si no.

La nova aplicació també genera informació sobre l'evolució i el control epidemiològic de la pandèmia al territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.