Migra Studium obre una comunitat d'hospitalitat a Sant Cugat on s'acollirà persones migrades

L'entitat social situarà la nova comunitat d'hospitalitat en un espai cedit per la Companyia de Jesuïtes


  • Comparteix:

L'espai estarà dins del recinte del Centre Borja de Sant Cugat / Foto: Google Maps

L'espai estarà dins del recinte del Centre Borja de Sant Cugat / Foto: Google Maps

La Fundació Migra Studium, que treballa pels drets de les persones migrades en situació de vulnerabilitat, obrirà aquesta setmana una nova comunitat d'hospitalitat a Sant Cugat. L'entitat social amplia d'aquesta manera la seva Xarxa d'Hospitalitat de famílies, que funciona des de fa dos anys i mig, amb un espai cedit per la Comunitat de Jesuïtes i del qual en podran disposar gràcies al Casal Loiola, que s'anomenarà 'Comunitat Arrupe' i on hi conviuran un màxim de 10 persones acompanyades per l'equip' de Migra Studium i un grup de voluntaris. La incorporació d'aquestes persones es farà de forma graduada a partir d'aquest divendres. L'espai s'ubicarà a l'avinguda del Pla del Vinyet, dins del recinte del Centre Borja.

La Xarxa d'Hospitalitat de Migra Studium acull actualment 16 persones i la voluntat de l'entitat és que continuï creixent. De fet, la fundació també ha obert aquest mateix dilluns un espai d'orientació social i jurídica a Barcelona, a l'Església Nostra Senyora de la Victòria, al Gòtic, al mateix edifici on hi té la seu. L'Espai d'Acollida Palau atendrà les persones amb cita prèvia i respectant totes les mesures de seguretat establertes.

La majoria de les activitats de l'entitat van quedar aturades des de mitjans de març, amb l'inici de l'estat d'alarma, però ha mantingut el contacte amb les persones que s'acollien a algun dels seus projectes. En un comunicat, alerten que la crisi econòmica derivada de la pandèmia afectarà especialment les persones que atenen, moltes d'elles amb permisos de residència temporals o en situació administrativa irregular, un fet que no els permet accedir a ajuts ni a un lloc de feina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.