L'atenció pediàtrica torna a la normalitat de mica en mica a l'Hospital Universitari General de Catalunya

Recuperar les visites i el calendari de vacunacions, objectius d'aquesta normalitat


  • Comparteix:

Tornar a la normalitat també en les visites pediàtriques / Font: HUGC

Tornar a la normalitat també en les visites pediàtriques / Font: HUGC

Durant l'emergència sanitària els pacients pediàtrics han desaparegut pràcticament de les consultes. Per tant, recuperar la normalitat de les visites, fer el seguiment habitual als pacients i complir el calendari de vacunes són la prioritat dels serveis de pediatria com el de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC). Núria Gorina, pediatra d'hospitalització del centre ha explicat al 'Sant Cugat a fons' com ha afectat aquesta situació a la salut dels infants. Segons Gorina, el confinament ha provocat molt estrès, canvis en l'alimentació, nous hàbits i tristor.

ESCOLTA-HO

Davant l'alerta de les associacions catalana i espanyola de pediatria d'una caiguda significativa del compliment del calendari de vacunes, Gorina ha recordat la necessitat de seguir els programes de salut que tenim i que han funcionat durant tants anys. 'No seguir el calendari significa quedar-se desprotegit' ha explicat la pediatra de l'HUGC.

Durant aquests mesos les consultes s'han buidat però els professionals no han deixat d'atendre els pacients. Només ha canviat la manera de fer-ho. Com reconeix Gorina la pandèmia els ha ofert una nova oportunitat per ampliar el contacte amb els pacients a través de la telemedicina. L'hospital ha implementat aquest sistema d'atenció a través de trucades i videotrucades, una opció que, assegura, 'ha vingut per quedar-se'.

'Ara és hora de tornar a la normalitat i fer-ho amb tranquil·litat', afirma Gorina, que recorda que l'HUGC és un hospital amb certificació Applus Hospital Covid Segur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.