Neix l'Horta Alliberada de Sant Cugat en un terreny okupat a l'avinguda de Cerdanyola

El terreny d'una hectàrea pertany a CaixaBank, però fa més de 10 anys que està en desús


Temes relacionats

Els Mossos d'Esquadra desallotgen un pis okupat al centre de Sant Cugat (23/feb/20)


  • Comparteix:

L'Horta Alliberada de Sant Cugat, situada entre l'Avinguda de Cerdanyola i el Camí de Can Calders, és un projecte que neix en un terreny okupat d'una hectàrea, propietat de CaixaBank, i que vol recuperar els usos agrícoles de l'entorn de Can Magí i donar suport a la producció agrícola. L'Assemblea pel clima, la Xesca, entitats de lleure de la ciutat i associacions d'altres espais okupats són els impulsors d'aquest projecte i que ha assenyalat la manca de voluntat política de l'Ajuntament pel que fa a l'efectivitat de la declaració d'emergència climàtica.

Abans de l'arribada de la crisi del coronavirus, els diferents impulsors de l'Horta Alliberada ja van entrar al terreny i van començar a fer moviments de terra per iniciar aquest projecte.

Un hort que produeixi aliments basat en l'autogestió, horitzontalitat, agroecologia i el suport mutu és un dels pilars d'aquesta iniciativa. Aquest espai està obert a tota la ciutadania sempre complint amb les normes d'higiene i seguretat.

El terreny també servirà per punts de reunió i d'activitats a l'aire lliure. Sota el lema, sembrem la resposta, sembrem el futur! els promotors d'aquest projecte han llegit un manifest on han lamentat les superfícies cultivables existents al municipi que estan en desús.

Segons els organitzadors, en un context de crisi climàtica, ecològica i econòmica, les prioritats han de ser clares, on hi ha sòl fèrtil, hi ha esperança.




Miki

Volem quedar-nos en aquest espai in eternum. No podem permetre que hi hagi terrenys en desús.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.