FGC recupera el 100% del servei a partir d'aquest cap de setmana

La demanda de viatgers s'ha recuperat, amb més de 83.000 validacions a la línia Barcelona-Vallès, fins a un terç de les habituals abans de la crisi


Temes relacionats

Ferrocarrils es prepara per al retorn progressiu dels usuaris del transport públic ( 5/jun/20)

Comença a créixer progressivament el nombre d'usuaris de FGC (20/mai/20)

FGC modifica els horaris de nou després de la caiguda en picat de la demanda (31/mar/20)


  • Comparteix:

La mascareta encara és obligatòria al transport públic / Foto: FGC

La mascareta encara és obligatòria al transport públic / Foto: FGC

El servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) tornarà a funcionar al 100% des d'aquest dissabte. Després de més de tres mesos amb una oferta reduïda, a partir d'aquest cap de setmana hi haurà els trens habituals d'abans de la crisi sanitària. La demanda ja s'ha recuperat els últims dies fins a assolir un terç de les validacions d'abans de l'estat d'alarma, amb més de 116.000 viatges, 83.000 a la línia Barcelona-Vallès, que dona servei a Sant Cugat.

Amb el pic més baix de demanda, a mitjans d'abril, només viatjava un 5% dels passatgers habituals d'abans de la pandèmia. La recuperació de persones usuàries ha estat progressiva fins a 'consolidar-se', segons assegura la companyia en un comunicat, amb l'entrada a l'etapa de represa, aquest divendres. Fins ara el percentatge d'ocupació no havia de superar el 30% i hi havia menys trens, però a partir d'aquest dissabte es recupera el 100% de l'oferta, amb el final de servei a mitjanit.

Per Sant Joan, però, s'oferirà un servei especial fins les dues de la matinada, la nit de la revetlla, a les línies que transcorren íntegrament per un sol municipi, és a dir, la L6 i L7, a Barcelona. La resta de línies finalitzaran el seu servei a la mitjanit seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries. Per al dia 24, el servei serà com el d'un dia festiu a totes les línies.

A partir de dilluns desapareixen les limitacions d'espai a les plataformes i als ascensors, que tornaran a estar operatius amb normalitat, sense haver de sol·licitar el seu ús amb una trucada prèvia. L'únic requisit que es manté per utilitzar el transport públic és l'obligatorietat de la mascareta. També es mantenen indefinidament els dispensadors de gel hidroalcohòlic a les principals estacions per a clients i les mesures específiques de neteja i higiene a trens i estacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.