Sant Cugat es vesteix de colors per visualitzar l'orgull LGTBI+

Per primera vegada, s'ha elaborat un programa específic amb accions simbòliques i una campanya per visualitzar la lluita contra la LGTBIfòbia


Temes relacionats

Suport municipal de Sant Cugat al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI (16/jun/20)

L'horari del servei d'atenció LGTBI s'ampliarà de tres hores mensuals a 14 setmanals (25/feb/20)


  • Comparteix:

El regidor José Gallardo i la tinenta d'alcaldia Núria Gibert a un dels bancs LGTBI+ / Foto: Cugat Mèdia

El regidor José Gallardo i la tinenta d'alcaldia Núria Gibert a un dels bancs LGTBI+ / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat celebra aquesta setmana l'orgull LGTBI+ i ho farà, per primera vegada, amb accions simbòliques i una campanya comunicativa amb vídeos que tenen l'objectiu de visibilitzar el col·lectiu i les diversitats afectives i de gènere. A través del Servei d'Atenció Integral (SAI) de l'Ajuntament, s'ha elaborat un programa específic per reclamar la igualtat i mostrar Sant Cugat com una ciutat 'orgullosa i diversa'.

Al llarg de la setmana es duran a terme diverses accions. Cada dia, des d'aquest dilluns i fins diumenge, es publicarà a les xarxes socials del SAI LGTBI de Sant Cugat i de l'Ajuntament un vídeo amb reflexions sobre el gènere, el cos, la identitat, l'amor i la diversitat dirigits a edats i etapes diverses, la infància, l'adolescència, l'edat adulta i la tercera edat. El mateix diumenge 28, Dia de l'Orgull LGTBI+, es publicarà un vídeo amb entrevistes a persones de la ciutat que reflexionen sobre els seus drets i vivències. També es presentarà el vídeo de la campanya que han elaborat en xarxa els SAI de Catalunya.

La tinenta d'alcaldia d'Igualtat, Núria Gibert, destaca l'aposta en aquesta àrea del govern amb l'augment de recursos al servei municipal d'atenció a aquest col·lectiu. Gibert s'ha mostrat satisfeta per la programació i per la col·laboració amb entitats de la ciutat que lluiten per la igualtat, com la recentment creada Assemblea LGTBI+ de Sant Cugat. A més, des del govern fan una crida a la ciutadania perquè participi d'aquesta visualització amb fotografies i reflexions compartides a les xarxes.

En concret, en col·laboració amb l'àrea de Serveis Urbans, s'han pintat cinc bancs amb els colors de la bandera LGTBI+, dos al centre, al Pla del Vinyet i al costat de la Casa de Cultura, i un a cada districte: a Mira-sol, la Floresta i les Planes. També s'han canviat les figures d'alguns semàfors per parelles diverses, als Quatre Cantons i al Pla del Vinyet. A més, s'il·luminarà amb llum multicolor la façana de l'Ajuntament de divendres a diumenge i, durant els mateixos dies, es penjarà la bandera LGTBI+ al consistori, tal com va acordar el ple i malgrat la sentència del Tribunal Suprem que no hi permet penjar banderes no oficials.

Imatge dels semàfors amb les figures canviades / Foto: Cugat Mèdia
Imatge dels semàfors amb les figures canviades / Foto: Cugat Mèdia


Programació de curtmetratges
  • 23/06. Infantil. 'Cua de sirena'.
  • 24/06. Infantil i adolescència. 'Tyler'.
  • 25/06. Adolescència i trans. 'Enmascarada'.
  • 26/06. Adults. 'El mundo entero'.
  • 2706. Tercera edat. 'Mai'.



  • Núria Gibert

    Estem molt contents per les activitats que hem pogut programar. Amb un SAI molt reforçat, una de les primeres coses que vam fer, pot tenir una perspectiva estratègica, que generar campanyes, i tot això organitzat amb la col·laboració d'entitats de la ciutat, que per fi en tenim.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.