Una empresa santcugatenca plantarà 1.500m2 de cànnabis medicinal a la província de Barcelona

Canamedics Labs, amb seu a la ciutat, està a l'espera de les autoritzacions locals i de l'Agència Europea del Medicament


  • Comparteix:

Canamedics té seu a Sant Cugat i preveu plantar 1500 metres quadrats de cànnabis medicinal / Foto: Pexels

Canamedics té seu a Sant Cugat i preveu plantar 1500 metres quadrats de cànnabis medicinal / Foto: Pexels

Canamedics Labs té la intenció de plantar uns 1.500 metres quadrats de cànnabis per ús medicinal en un hivernacle hidropònic a la província de Barcelona. L'empresa, amb seu a Sant Cugat, encara resta a l'espera d'aconseguir les llicències que li permetin cultivar uns 1.500 quilos l'any a partir de 2021. La capacitat productiva que estima l'empresa, que pot variar segons el tipus de planta que cultivin, és d'uns 1500 quilos de flor seca GMT europea. Canamedics Labs tenia la intenció de plantar en unes parcel·les de la ciutat però per motius 'tècnics i logístics' no es farà.

Més enllà d'esperar els permisos per poder cultivar, l'empresa també és conscient que la llei espanyola permet aquest tipus de produccions de cànnabis, el cultiu i processar el producte però no comercialitzar-lo. 'La intenció del projecte és aconseguir els permisos i consolidar-se al mercat europeu per quan el mercat espanyol autoritzi o reguli l'accés a aquests medicaments per a aquells pacients que tinguin símptomes', explica a Cugat Mèdia Luis Comas, CEO i confundador.

Actualment, Alemanya és el país que té el mercat més potent en aquest àmbit però el continent europeu s'està movent perquè aviat els pacients vegin garantit l'ús legal del cànnabis per ús mèdic i amb una recepta. 'A Espanya, la tendència és conservadora. Hi ha una comunitat científica en la indústria del cànnabis molt reconeguda però només hi ha quatre autoritzacions d'ús comercial com la que volem nosaltres. I també n'hi ha quatre d'investigació', comenta Comas.

Per al directiu, és molt important separar l'ús recreatiu del cànnabis i l'ús dedicat a la medicina. 'És una indústria molt nova i que hem de crear entre tots, però cadascú té el seu terreny. La diferència, per a nosaltres, és molt important. Hi cabem tots', considera.


Luis Comas

La intenció del projecte és aconseguir els permisos i consolidar-se com a productor de la indústria farmacèutica europea de principis actius del cànnabis per quan el mercat espanyol faci el pas



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.