Tendència a la baixa dels principals indicadors de l'evolució de la Covid-19 a Sant Cugat

El risc de rebrot i la velocitat de reproducció descendeixen aquest cap de setmana


  • Comparteix:

Tendència a la baixa de les xifres de Covid-19 a Sant Cugat / Foto: ACN

Tendència a la baixa de les xifres de Covid-19 a Sant Cugat / Foto: ACN

Tendència a la baixa de les dades de Covid-19 a Sant Cugat el cap de setmana. La Rt, o velocitat de reproducció, ha passat d'1,20 punts divendres passat, a 1,12 aquest dilluns, una xifra que es redueix diàriament, però que encara és alta perquè està per sobre d'1. Segons els experts en epidemiologia, la corba de contagis no es començarà a doblegar fins que aquest índex Rt estigui de manera sostinguda per sota d'1, que voldrà dir que una persona en contagia menys d'una de mitjana. Pel que fa al risc de rebrot a Sant Cugat, la xifra continua sent alta (769), tot i que ha baixat 48 punts des d'aquest diumenge.

Segons les dades de Salut, ja s'han infectat de Covid-19 un total de 2.723 santcugatencs. Actualment, 20 veïns de la ciutat estan ingressats en hospitals per culpa del virus i la xifra de morts des de l'inici de la pandèmia és de 196.

Les dades de Sant Cugat estan en la línia de les de la comarca i de la resta de Catalunya, amb petites variacions. Pel que fa a la Rt, el nostre municipi se situa per sobre de la mitja catalana (0,92) i la vallesana (0,89), totes dues per sota de l'1. En canvi, la incidència acumulada a 14 dies del risc de rebrot és considerablement inferior a Sant Cugat, amb 686,05, que a la comarca i a tot el territori català, amb 724,69 i 762,56, respectivament.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.