Taules parades i focs encesos: la restauració de Sant Cugat inicia la desescalada

Els restaurants només poden acollir un 30% de l'aforament a l'interior, el 100 a l'exterior, amb taules de màxim quatre persones


Temes relacionats

El risc de rebrot a Sant Cugat se situa per sota dels 200 punts, però es manté alt (21/nov/20)

La desescalada: Bars i restaurants fins a les 21.30 hores sense límit a les terrasses, però amb toc de queda durant dos mesos (19/nov/20)

[FAQ] Així funciona el primer tram de la desescalada (19/nov/20)


  • Comparteix:

Persianes amunt, taules parades, terrasses obertes i fogons a tota marxa. La restauració es prepara, de nou, per obrir les portes dels seus locals. Aquest dilluns comença el primer tram de la desescalada, una fase en què es permet als restaurants acollir clients sense superar el 30% de l'aforament, a l'interior, i obrir les terrasses. Els restauradors de Sant Cugat s'han passat el cap de setmana preparant i adequant els seus espais per tornar a oferir servei presencial. Així i tot, comencen aquesta etapa mantenint el 'take away' i delivery', que els suposa un ingrés important.

Les terrasses dels restaurants estaran obertes al 100%, mentre que els espais interiors només podran acollir un 30% de l'aforament. A més, s'ha de garantir la distància mínima de dos metres entre taules i no superar els quatre comensals, excepte si són un mateix grup bombolla.

Les reaccions dels restauradors santcugatencs davant l'inici d'aquest primer tram de la desescalada són diverses. La propietària de Mecànic Pizza, Ariadna Russo, remarca que se senten "contents i il·lusionats". Esperen "tornar a treballar tots junts" i que la ciutadania pugui gaudir de les seves pizzes al restaurant, que "és molt diferent" que fer-ho a casa. Per la seva banda, el propietari d'Il Fornetto, David De Juan, explica que afronten aquesta etapa "indignats". De Juan considera que "la classe política no està fent la seva feina" i que, "amb el temps que portem tancats", poder obrir un 30% "no soluciona res".

Tot i aquesta reobertura parcial dels restaurants, molts han decidit mantenir el 'take away' i el 'delivery', un servei que s'ha convertit en la principal font d'ingressos dels darrers mesos."Sí, seguirem", ha afirmat el propietari de Bodega Tomàs i Coock, Eduard Tomàs. Ja tenen reserves fetes per al proper cap de setmana, però Tomàs creu que el públic, principalment gent gran, encara no està preparat per "anar directament al restaurant".








Ariadna Russo

Estem molt contents i il·lusionats, esperem que tot vagi a millor i que puguem tornar a treballar tots junts i que la gent també pugui venir i menjar les pizzes aquí, que és molt diferent. Sí que treballem el delivery i ho intentem fer de la millor manera, però l'experiència és molt diferent.

David De Juan

D'entrada l'afrontem indignats perquè la classe política no està fent la seva feina i no ens soluciona res. Amb la de temps que portem tancats, un 30% no ens soluciona res, però millor això que res. All final t'has de resignar i no queda un altre.

Eduard Tomàs

Sí, seguirem. Primer, perquè hi ha molta gent que no estic segur que vulgui anar directament al restaurant. Tant de bo no tothom tingui por. La gent ens ha demostrat que no té por, ja tenim reserves pel cap de setmana que ve. Però jo estic segur que hi ha gent que no volen estar encara en el restaurant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.