El Viaró ofereix col·laboració als Mossos en la investigació a un exprofessor acusat d'abusos sexuals a menors

El cas s'ha conegut arran de la denúncia d'un alumne de la Salle-Bonanova de Barcelona


  • Comparteix:

Vista àeria de les instal·lacions de l'escola Viaró / Foto: cedida

Vista àeria de les instal·lacions de l'escola Viaró / Foto: cedida

Els Mossos d'Esquadra estan investigant un cas de presumptes abusos sexuals a un menor per part d'un professor que va treballar a l'escola Viaró entre el 2003 i el 2006. El cas investigat, però, va tenir lloc a un altre centre educatiu, La Salle-Bonanova de Barcelona, on el presumpte acusat feia també d'entrenador de futbol. L'escola santcugatenca ha emès un comunicat aquest dimecres on explica que es posen a disposició dels Mossos i del departament d'Educació per col·laborar en el que calgui, però remarquen que aquest professor (V.M.P) va ser acomiadat el 2006 'sense que el col·legi tingués coneixement de cap fet denunciable'.

Tal com explica el diari 'El País', els fets investigats són de fa 10 anys, quan la persona abusada en tenia 11, i el presumpte agressor era el seu padrastre i també professor i entrenador de futbol a La Salle-Bonanova. Els abusos haurien durat uns dos anys, i no ha sigut fins ara que la víctima ho ha denunciat. Arran d'aquest cas, la investigació dels Mossos d'Esquadra va arribar fins a un altre possible cas d'abusos per part del mateix professor, quan aquest treballava a Viaró. Aquesta altra víctima, alumne de l'escola de Sant Cugat en aquell moment i que ara té 29 anys, va acusar V.M.P d'abusar d'ell durant dos anys, però en aquest cas els fets s'haurien produït abans de 2005, i per tant, ja han prescrit. Per aquest motiu, aquesta presumpta agressió no forma part de la investigació dels Mossos.

El Viaró, en el seu comunicat, explica que ha conegut el cas per la premsa i lamenta que una de les presumptes víctimes "fos alumne del nostre col·legi quan van passar aquests fets". Fonts de l'actual direcció de l'escola, que no és la mateixa del moment dels fets, ha explicat a Cugat Mèdia que han investigat el motiu pel qual va ser acomiadat el 2006, però no hi han trobat "cap fet denunciable". En l'article d'El País s'explica que la mare de la víctima sí que en aquell moment va preguntar al tutor si sabia si passava alguna cosa entre V.M.P. i el seu fill, però la pregunta no va anar més enllà perquè el nen no va dir res. "Des que hem conegut la notícia ens hem posat a la disposició de la Inspecció Educativa i dels Mossos d’Esquadra, per col·laborar en el que es pogués necessitar", afirma l'escola.

Llibertat amb càrrecs
El professor va ser interrogat el passat 13 de novembre per un presumpte delicte d'agressió sexual davant el jutge d'instrucció del jutjat número 6 de Barcelona, que el va deixar en llibertat amb càrrecs. El magistrat Miguel Ángel Tabares es va oposar a la petició de presó provisional amb l'argument que no hi ha risc de fugida, ni de destrucció de proves ni de reiteració delictiva. El magistrat sí que li va imposar altres mesures cautelars: no pot sortir d'Espanya, li va retirar el passaport, està obligat a comparèixer davant el jutjat cada setmana i li va prohibir acostar-se a menys de 500 metres de la víctima de La Salle. L'escola, per la seva banda, li ha demanat que mentre s'aclareixin els fets no torni a fer de professor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.