[Mapa] Consulta tots els equipaments públics i privats que té Sant Cugat

L'AMB crea el primer mapa on apareixen tots els equipaments que donen servei als ciutadans dels 36 municipis per millorar la planificació urbanística


  • Comparteix:

Mapa digital de Sant Cugat / Foto: AMB

Mapa digital de Sant Cugat / Foto: AMB

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha creat una eina per poder observar en un únic mapa tots els serveis i equipaments públics i privats que hi ha a Sant Cugat, i als altres 35 municipis. L'objectiu és millorar la planificació urbanística i ajustar-se a les necessitats dels municipis. El projecte ha estat dissenyat i promogut per l'Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l'AMB, amb l'ajuda de l'Àrea de Desenvolupament Social i en estreta col·laboració amb l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB).

La novetat principal, respecte d'altres bases de dades similars, és que ofereix una visió general i conjunta dels equipaments públics situats a l'àrea metropolitana, recopilant una gran majoria sota un únic mapa independentment de si la titularitat dels equipaments és pública o privada o de quin és l'organisme que les gestiona.



L'objectiu del projecte recau en la necessitat d'obtenir una informació detallada dels serveis oferts a l'àrea metropolitana per tal de millorar la planificació urbanística i ajustar-se d'una forma adient a les necessitats municipals. El Pla Director Urbanístic (PDU) metropolità es veurà beneficiat donada la quantitat d'informació extraïble de la base de dades que permetrà mesurar quines zones urbanístiques pateixen una manca d'equipaments i requereixen una millora.

El projecte va destinat en primera instància al col·lectiu professional dedicat a la planificació urbanística, la geografia o l'arquitectura tot i que és una eina oberta al públic. S'ofereix aquesta possibilitat per tal de fomentar la implicació ciutadana en aquest tipus de projectes i millorar la seva efectivitat.

Una bona part dels equipaments inclosos a la base de dades corresponen a instal·lacions de les diferents administracions públiques: sanitat, cultura, educació i esport entre d'altres. Pel projecte s'han identificat un total de 7.145 instal·lacions entre les quals hi ha 102 hospitals, 2.727 centres educatius, 243 biblioteques, 135 centres cívics i 74 centres culturals. A més, el mapa recreat a una escala d'1:8000, també recull el conjunt de vials (carreteres, carrers i camins), espais verds o polígons d'activitat econòmica, englobant així un conjunt d'institucions i localitzacions molt ample.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.