Ingla: 'Mai m'hauria imaginat haver de contractar cambres frigorífiques perquè al tanatori no donaven a l'abast'

L'alcaldessa, Mireia Ingla, recorda a Cugat Mèdia detalls mai explicats de les primeres setmanes de la pandèmia


  • Comparteix:

'Érem al CPA celebrant el Dia d'Andalusia, quan vaig rebre una trucada de la consellera de Salut, Alba Vergés, informant-me del primer cas de Covid-19 a Sant Cugat'. Així rememora en declaracions a Cugat Mèdia l'inici de la pandèmia l'alcaldessa, Mireia Ingla, un any després que tot comencés. Dels primers dies, recorda la sensació de tenir 'el cor encongit', un sentiment que amb les setmanes va donar pas al sentit de responsabilitat i, també, a la impotència. Ingla explica que, amb el temps, des del govern local es van adonar que el més important que podien fer era cuidar les persones, així que cada dia trucaven gent de tots els sectors per fer-los arribar un missatge de suport.

Un dels moments més impactants que va viure l'alcaldessa, recorda, va ser quan va rebre la trucada de la directora d'una residència per a gent gran demanant ajuda perquè tot el personal del centre, inclosa ella mateixa, estaven contagiats. Un altre moment especialment angoixant va ser quan van haver de contractar cambres frigorífiques extres pel tanatori per donar abast al nombre de persones mortes que hi arribaven cada dia.

"Aquells primers mesos tenia la sensació que, com a alcaldessa, havia de trobar alguna solució, però amb el temps hem vist que totes les administracions van actuar més o menys igual", reflexiona Ingla.


Mireia Ingla

Aquells primers mesos tenia la sensació que com a alcaldessa havia de trobar alguna solució. Consola el fet que és una pandèmia mundial i que a tot arreu amb més o menys grau totes les administracions han actuat igual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.