'La fi de la dinastia catalana', l'últim llibre del santcugatenc Ernest Belenguer

Ambientat entre 1387 i 1410, Belenguer descobreix la societat de l'època i les històries de Joan I i Martí l'Humà, els últims reis d'una dinastia


  • Comparteix:

L'escriptor de Sant Cugat Ernest Beleguer / Foto: Cugat Mèdia

L'escriptor de Sant Cugat Ernest Beleguer / Foto: Cugat Mèdia

El catedràtic d'Història Moderna de la Universitat de Barcelona i membre de l'Institut d'Estudis Catalans, Ernest Belenguer, ha publicat un nou llibre, 'La fi de la dinastia catalana'. Aquest darrer treball vol fer un retrat a la societat de l'època i donar a conèixer quin era el funcionament d'aquesta en els diferents àmbits que la componien. Segons Belenguer, la motivació per la publicació d'aquest nou exemplar amb uns protagonistes tan concrets és 'el buit que hi havia entre Pere el Cerimoniós i el començament del regnat de Ferran d'Antequera' i afegeix 'el que jo feia era tapar un buit que tenia la història catalana, valenciana i aragonesa'.

Joan I i Martí l'Humà, fills de Pere el cerimoniós, són els protagonistes d'aquest exemplar en què es relata com va ser el seu regnat després que el seu pare morís i abans que arribés el temps dels Trastàmara.

Belenguer va publicar l'any 2015 un llibre dedicat a Pere el Cerimoniós, 'Vida i regnat de Pere el Cerimoniós', i en 2019 un altre exemplar dedicat a la família dels Trastàmara, titulat 'Els Trastàmara'. El seu nou exemplar, emmarcat dins de l'espai temporal comprès entre els dos regnats, completa la seva obra oferint una evolució cronològicament ordenada de la història catalana i valenciana, sobretot. El llibre es podrà trobar a les llibreries locals Alexandria i El Celler de Llibres.




Ernest Belenguer

Aquí la motivació és el buit que hi havia entre Pere el Cerimoniós, el meu llibre acabava amb la mort de Pere el Cerimoniós, i el començament del regnat de Ferran d'Antequera al Compromís de Casp. Hi havia 27 o 30 anys en què no s'havia escrit pràcticament cap síntesi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.