Aturat el desnonament d'una veïna del carrer d'Estapé de Sant Cugat

Dos homes s'han fet passar per periodistes, han entrat al pis, i han intentat fer fora a la Conxita


  • Comparteix:

El desnonament previst aquest matí al carrer d'Estapé finalment no s'ha produït. Els Mossos d'Esquadra han arribat a l'habitatge cap a les 10 h i s'han trobat amb unes cinquanta persones mobilitzades pel Sindicat de Llogateres de Sant Cugat per mostrar suport a la Conxita, la dona que anava a ser desnonada. Els agents han explicat que el desnonament quedava cancel·lat, i en cap moment han fet cap acció per efectuar-lo. Es tracta d'un cas en què el propietari del pis és gran tenidor i no vol negociar, segons explica el Sindicat de Llogateres. L'únic moment de tensió ha sigut quan dos homes, presumptament vinculats al propietari, s'han fet passar per periodistes per entrar al pis fer fora la Conxita.

La Conxita, que viu en aquest pis des de l'any 1975, ha explicat a Cugat Mèdia que pagava a mitges el lloguer amb el seu exmarit fins que ell va deixar d'aportar la seva part sense avisar-la. Davant aquesta situació, el propietari, no va donar cap opció a la Conxita a negociar. L'Ajuntament de Sant Cugat li ha trobat un pis social, però no pot entrar a viure-hi fins a finals de maig. Malgrat això, dimarts passat el jutge del cas va ordenar que s'efectués el desnonament aquest dimecres 28 d'abril.

Per impedir-ho, una cinquantena de persones s'ha concentrat a les portes de l'habitatge. La portaveu del Sindicat de Llogateres de Sant Cugat, Mariona Sòria, explica que buscaven és guanyar temps perquè la Conxita pugui anar al nou pis i no hagi de passar cap dia fora de casa. "No entenem que s'hagi arribat fins a aquest punt tenint en compte que és una persona pensionista", ha afirmat.

Dos agents dels Mossos d'Esquadra han arribat a l'immoble a mig matí, però en cap moment han fet cap acció per efectuar el desnonament. Finalment, han anunciat que quedava cancel·lat.

Abans que arribés la policia, però, Cugat Mèdia ha presenciat com dos homes -segons la Conxita vinculats al propietari de l'immoble- s'han fet passar per periodistes i han accedit a l'habitatge amb la intenció de fer-la fora. Quan la policia ha dissolt el desnonament, la Conxita ha baixat al carrer per saludar tothom qui havia anat a mostrar-li suport, i ha parlat amb els Mossos per interposar una denúncia cap a aquestes dues persones que han entrat a casa seva.




Mariona Sòria

"És qüestió de temps que pugui anar la Conxita allà. Es pot endarrerir aquest desnonament perquè no hagi de passar cap dia fora de casa".

Mariona Sòria

"El que no entenem és que s’hagi arribat fins a aquest punt tenint en compte que la Conxita és una persona pensionista amb una vulnerabilitat econòmica flagrant i demostrada i que haguem arribat a aquest punt d’haver d’aturar un desnonament una altra vegada a Sant Cugat".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.