Sant Cugat reivindica anticipadament el Dia Internacional del Treballador

Més d'un centenar de persones ha assistit a l'acte polític, que s'ha celebrat a la plaça de l'U d'Octubre


  • Comparteix:

Diferents col·lectius de Sant Cugat s'han reunit aquest 30 d'abril per reivindicar, anticipadament, el Dia Internacional dels Treballadors. Més d'un centenar de persones s'ha acostat a la plaça de l'U d'Octubre, que ha acollit un acte polític ha acollit un acte polític i l'actuació musical d'Arnau Serrallonga.

A l'acte hi han intervingut treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària de Sabadell, una membre de l'entitat La Floresta Contra Fronteres, un representant de la Confederació General del Treball (CGT) i dos afectats per la polèmica dels horts de Rubí.

Aplec Jove, Arran, Endavant, Sindicat de Llogateres, Hora Bruixa, CUP i la Xesca han estat els col·lectius organitzadors de l'acte. El membre d'Endavant Enric López ha reivindicat la necessitat de mantenir viva la lluita de la classe treballadora, ja que considera que "cada dia és 1 de maig". Per la seva banda, la membre d'Arran Berta Vidal ha subratllat el caràcte "antirracista, feminista i juvenil" de la reivindicació.

Els organitzadors han convocat, també, els santcugatencs a reunir-se l'1 de maig, a les 12 h, a l'estació de RENFE de Sabadell, i a les 17 h, als Jardinets de Gràcia, a Barcelona.




Enric López

Ho fem avui trenta d'abril perquè simplement creiem que pot encaixar més. Tenim l'1 de maig molt atapeït, potser molt ferragós. I creiem que no ha de ser només l'1 de maig el dia que ho reivindiquem, sinó que cada dia és 1 de maig. Aleshores és igual de bon dia fer-ho avui, com demà, com demà passat.

Berta Vidal

Avui fem ara a la tarda un acte polític, de diferents organitzacions i col·lectius anticapitalistes, per expressar les diferents reivindicacions que tenim, des de l'àmbit antirracista, feminista i juvenil, però tot encarat des de l'àmbit laboral que és el que estem celebrant, entre cometes, aquest 1 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.