Sant Cugat reconeix el compromís d'Òscar Garcia, impulsor de Protecció Civil i voluntari durant 30 anys

L'Ajuntament i l'Associació de voluntaris han fet entrega d'uns obsequis a l'homenatjat en un acte aquest dijous


  • Comparteix:

Sant Cugat ha posat en valor el compromís i la tasca d'Òscar Garcia, un dels impulsors de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la ciutat. Garcia ha sigut membre de l'agrupació des dels seus inicis i, 30 anys després, l'Ajuntament i l'Associació han volgut homenatjar-lo per agrair-li el seu servei a la ciutat. A l'acte, que ha tingut lloc aquest dijous a l'ajuntament, han posat èmfasi en la figura de Garcia com a 'referent de com s'ha de fer una feina ben feta' i se li ha fet entrega d'uns obsequis.

Un acte "emocionant", assegura Òscar Garcia, dos anys després d'haver deixat el cos. En declaracions a Cugat Mèdia, l'homenatjat explica que l'últim any ha sigut complicat, ja que ha hagut de superar uns "postoperatoris seriosos". El reconeixement de la ciutat per la seva dedicació l'ha fet "reviure records". Garcia remarca que el que li fa "més il·lusió" és veure que, "després de tants anys", l'associació de voluntaris "segueix endavant", ja que la seva tasca és un servei "molt positiu" per Sant Cugat.

Fent una retrospectiva a aquestes tres dècades de servei voluntari al municipi, Garcia recorda que el cos d'abans "era molt diferent del d'ara". Quan un grup de persones va decidir posar en marxa l'associació, utilitzaven cotxes privats i el material se'l pagaven ells mateixos. Ara, afegeix, "ja hi ha molt material".

L'alcaldessa, Mireia Ingla, emfatitza que els voluntaris de Protecció Civil són "un referent a la ciutat" i que "sempre hi són" en les activitats que s'organitzen al municipi, siguin culturals, socials o esportives. Ingla també creu que la ciutadania, encara que no ho sàpiguen, està "més tranquil·la" quan estan els voluntaris de l'agrupació.

A l'homenatge, també han assistit la presidenta de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil Sant Cugat, Patricia Pulm; el regidor de Seguretat, Francesc Carol; companys i companyes del cos de voluntaris; i familiars d'Òscar Garcia.

Pulm, durant l'acte, també ha dedicat unes paraules a l'excompany. "Ens ha ensenyat a tots el que és l'educació i el servei", assegura la presidenta de l'associació, i això fa que tots els membres "tinguin ganes de ser voluntaris". L'Òscar Garcia és un "referent de com s'ha de fer la feina ben feta", remarca Pulm.




Òscar Garcia

Això m'ha fet reviure més records. El que em fa més il·lusió és veure que, després de tants anys, l'associació de volunatris segueix endavant i això és molt positiu pel poble.

Mireia Ingla

Són un referent per a la nostra ciutat. Una ciutat amb activitats culturals, socials i esportives, i ells sempre hi són. Són d'aquelles figures que, la gent no sap per què, però quan hi són, estan més tranquil·les.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.