Sant Cugat declara la guerra a la violència masclista

Concentració de rebuig a "l'onada" de crims masclistes que s'han produït recentment arreu de l'Estat espanyol


  • Comparteix:

Sant Cugat es planta contra el patriarcat i declara la guerra a la violència masclista. Més d'un centenar de persones s'ha concentrat aquest divendres a la nit a la plaça de la Vila per mostrar el rebuig a 'l'onada' de crims masclistes que han sacsejat l'Estat espanyol en els darrers dies: la nena assassinada pel seu pare a les Canàries i els casos de Rocío Caiz i Elena Livigni, així com l'entrada a presó de Juana Rivas. A través del manifest, Hora Bruixa, col·lectiu convocant de la protesta, ha assenyalat que 'ha estat una setmana especialment cruel'.

"Nosaltres, les dones, no som un número que augmenta en un repugnant comptador, no som un titular d'una notícia escabrosa de la secció de successos", exposa el text. "Som persones amb vides, vides que ens arrenquen per sempre més". Amb el manifest, s'ha exigit als governs, i també a les empreses, que actuïn per aturar situacions masclistes.

A la concentració, que s'ha replicat a municipis d'arreu de l'estat, els silencis han tingut una presència destacada, per tal de mantenir viva la memòria de les víctimes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.