La recollida de certificats d'empadronament pel procés de regularització d'immigrants comença amb normalitat


  • Comparteix:

Prop de 550 persones han anat aquest dilluns a l'OAC a recollir el certificat d'empadronament

Prop de 550 persones han anat aquest dilluns a l'OAC a recollir el certificat d'empadronament

Prop de 550 persones s'han acostat aquest dilluns a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per recollir el certificat d'empadronament, necessari per fer efectiu el procés de normalització de treballadors estrangers. Tot i que algunes persones han fet cua des de les 5 del matí, el fet que l'Ajuntament hagués preparat ja 1.300 certificats d'empadronament, impresos i signats, ha facilitat molt els tràmits i ha evitat els col·lapses.

Des de les 5 del matí de dilluns, les portes de l'Ajuntament s'han omplert de gent que feia cua per obtenir el certificat d'empadronament, un dels documents necessaris per acollir-se al procés de normalització de treballadors estrangers obert pel govern espanyol des del passat 7 de febrer.

Els immigrants que vulguin regularitzar la seva situació han d'acreditar, entre d'altres coses, que porten un mínim de 6 mesos vivint a l'Estat espanyol, i per això el certificat d'empadronament que expedeixen els ajuntaments és un dels documents més importants. Per això, l'Ajuntament havia preparat un total de 1.300 certificats amb antel·lació, ja impresos i signats, per facilitar el procés i evitar col·lapses. De fet, quan l'Oficina d'Atenció Ciutadana ha obert les portes, aquest dilluns a les 8 del matí, les cues han començat a desaparèixer i s'ha recuperat la normalitat.

Sentim les opinions d'alguns dels immigrants que han passat per l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament.

Opinions immigrants

Ja era hora que algú ens ajudés. El procés està bastant ben organitzat, tot i que els immigrants sempre ens trobem amb inconvenients. Estem aquí perquè volem treballar.


A mig matí, la situació a les portes de l'Ajuntament s'ha normalitzat i les cues han desaparegut totalment. L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat la feina de previsió que s'ha dut a terme des del consistori i el dispositiu especial que ha preparat l'OAC per donar resposta a les demandes dels treballadors estrangers.

Lluís Recoder

S'ha fet una important feina de previsió. A primera hora hi havia cues, però quan l'OAC ha obert s'han esvaït. Hi ha tres persones especialment dedicades a atendre els immigrants.


Recordem que els ciutadans estrangers que vulguin recollir el seu certificat d'empadronament ho poden fer a l'OAC de dilluns a dijous, entre les 8 del matí i les 7 de la tarda, i divendres i dissabte en horari de matí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.