Els Bombers preveuen 'amb molta probabilitat' donar per estabilitzat l'incendi de Castellví entre aquest dimecres i dijous

Ja s'ha emès una ordre detenció per a l'home que hauria causat el foc, a causa d'una negligència mentre feia treballs de soldadura


  • Comparteix:

Imatge de l'incendi, el foc del qual ha estat visible des de Sant Cugat / Foto: Cedida

Imatge de l'incendi, el foc del qual ha estat visible des de Sant Cugat / Foto: Cedida

Els Bombers tenen un 90% del perímetre de l'incendi de Castellví de Rosanes i de Martorell estabilitzat, segons l'últim balanç fet pel cap d'intervenció de l'incendi, Ricard Expósito. En una atenció a mitjans, Expósito ha dit que ara treballen amb dos escenaris: el més optimista és que puguin donar-lo per estabilitzat 'amb molta probabilitat' a última hora d'aquest dimecres. Si les condicions es compliquen, però, la previsió és donar-lo per estabilitzat durant dijous. També ha destacat que no hi ha afectacions greus a edificis ni tampoc a persones. Jaume Bosch, cap de l'àrea regional de Barcelona dels Agents Rurals, ha indicat que han trobat indicis que el foc, el fum del qual ha estat visible des de Sant Cugat, va ser causat per una 'negligència greu' humana.

El jutge, avança el 324, ja ha emès una ordre de detenció per l'home que hauria causat l'incendi, després que els Agents Rurals l'hagin identificat. Es tracta d'un veí que hauria provocat negligentment el foc mentre feia treballs de soldadura a menys de mig quilòmetre del bosc.

Evolució de l'incendi

Ricard Expósito ha assegurat que els bombers han avançat en els objectius previstos i han augmentat el perímetre estabilitzat al matí, que ha passat d'un 80% a un 90% ja al migdia.

Calculen que el 10% restant no es podrà estabilitzar en hores immediates sinó que requerirà més temps, entre aquest vespre -quan preveuen un canvi de vent cap a un vent més suau- i dijous. "Ara comença el període més crític per nosaltres", ha assegurat.

Bàsicament, ara treballen en dos punts. Un és el que va des de l'antiga N-II fins a l'AP7 a l'altura del peatge de Martorell. L'altre és la zona més allunyada, a prop de la urbanització El Taió.

Pel que fa al nombre d'efectius, els bombers han augmentat el dispositiu amb vuit camions més, és a dir, prop de quaranta agents més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.