'Les farmàcies podem emetre un informe clínic que digui si el resultat del test d'antígens és positiu o negatiu'

Des del 22 de juliol qualsevol ciutadà pot apropar-se a una farmàcia i comprar un test d'antígens sense recepta


  • Comparteix:

Test d'antígens de detecció del SARS-CoV-2 / Foto: Cugat Mèdia

Test d'antígens de detecció del SARS-CoV-2 / Foto: Cugat Mèdia

Les farmàcies de Sant Cugat poden vendre testos d'antígens sense recepta mèdica des del 22 de juliol. Des de llavors, molts santcugatencs s'han acostat a les farmàcies a adquirir un test per saber si són positius o no. Aquesta setmana Cugat Mèdia s'ha acostat a les farmàcies de Riera Rivière i la del Monestir per saber quin balanç en fan. Estela Rodríguez, facultativa de la Farmàcia del Monestir, recorda que les farmàcies poden emetre un informe clínic amb el resultat del test.

Mònica Riera, farmacèutica de Riera Rivière ho té molt clar. Ens comenta que la venda d'aquests testos sense recepta s'hauria d'haver iniciat molt abans, per exemple, durant el brot del mes de juliol. A principis de juliol a Sant Cugat es van disparar els casos de coronavirus, sobretot entre la gent jove, el que va fer que la segona setmana de juliol Sant Cugat es convertís en la ciutat de l'Estat espanyol on més van créixer els contagis. Amb la implantació de la venda de testos d'antígens sense recepta es va disparar la venda d'aquestes proves. Segons Mònica Riera, molts joves les han utilitzat per prevenir contagis als familiars més pròxims.

Estela Rodríguez, facultativa de la Farmàcia del Monestir, també se sent satisfeta del fet de poder dispensar testos d'antígens sense recepta que poden ajudar a detectar nous positius. En aquesta farmàcia s'estan venent de mitjana entre 12 i 15 testos diaris des que va començar la venda de manera lliure d'aquestes proves autodiagnòstiques. La farmacèutica ha assegurat que la venda d'aquest producte "no és massiva" en comparació amb la venda de mascaretes o gel hidroalcohòlic i destaca que la gent està fent un "ús responsable" d'aquestes proves i que les compra quan les necessita. D'altra banda, el tipus de client que més consumeix aquests testos són persones d'entre 20 i 50 anys, ja que fan molta vida social o són molt actius laboralment i també tenen més contacte amb altres persones.

A la Farmàcia del Monestir no només es venen aquestes proves sinó que també es dona l'opció d'ensenyar al client a fer-se el test i a interpretar el seu resultat. També emeten informes clínics en funció de si el test dona positiu o negatiu.




Mònica Riera

Cap al 10 de juliol va sortir la llei que va dir que les farmàcies podien vendre els tests d'antígens sense recepta i arrel d'això es va disparar la venda perquè hi havia un brot a Sant Cugat i a més era per la gent jove. Llavors la gent jove et demanava un test si anaven a veure algú o si era per la família per tota la família.

Estela Rodríguez

Hi ha diferents programes, per una banda fem un test d'autodiagnòstic de venda lliure, que la gent se'l fa a casa seva. També hi ha la possibilitat que si algú no se'l sap fer nosaltres l'ajudem a fer-lo, o sigui el guiem amb atenció farmacèutica de com l'ha de fer i l'ajudem amb espais que tenim preparats per això i fins i tot podem emetre un informe clínic conforme el resultat és positiu o negatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.