L'Ajuntament de Sant Cugat dóna suport als catalans que viuen a Cuba


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha ofert una recepció oficial als membres del Casal Català de l'Havana per agrair la seva tasca i enfortir les relacions amb els catalans que es troben a Cuba. A més, els assistents han destacat la solidaritat dels santcugatencs vers el poble cubà.

La cultura i la identitat catalana té una forta presencia a Cuba. Amb motiu d'aquesta relació entre totes dues cultures, l'Ajuntament ha rebut oficialment a una delegació de membres del Casal Català de l'Havana en un acte senzill on s'han pogut intensificar els vincles entre els catalans cubans i el consistori de Sant Cugat.

En aquest sentit, el delegat dels Casals Catalans de l'Havana i responsable del Fòrum Solidari, Andreu Navarro, ha destacat la solidaritat dels santcugatencs vers el poble cubà i ha recordat la forta relació que existeix entre totes dues cultures, fins el punt de considerar Cuba com la cinquena província catalana.

Andreu Navarro

Portem deu anys enviant material. A Catalunya hi ha una gran solidaritat, especialment amb el poble cubà.


L'acte ha comptat també amb el testimoni de Jordi Oller, que actualment viu a Cuba però que va passar la seva infància a Sant Cugat. Oller ha remarcat la importància de seguir treballant per preservar les arrels catalanes a Cuba. Un treball que, segons Oller, es possible gràcies al suport català. L'escoltem.

Jordi Oller

La tasca més enriquidora és preservar les arrels catalanes. Una funció que es fa possible gràcies al suport del poble català.


Aquesta mateixa tasca de preservació de les arrels catalanes a Cuba ha servit al regidor de Seguretat Ciutadana, Jaume Tubau, per recordar que els Casals Catalans serveixen de 'senyera' arreu del món i ha agraït la seva funció d'escampar la identitat catalana.

Jaume Tubau

Sou la nostra senyera arreu del món. Amb un pais sense estat és molt important el treball de la gent com vosaltres per escampar la identitat.


Sant Cugat envia regularment material a Cuba com ordinadors, taules, cadires i bicicletes, entre altres. Durant la recepció oficial, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha obsequiat als convidats amb un llibre fotogràfic de Sant Cugat i el cd 'Les cantates del Mil·lenari'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.