Potenciar la connectivitat i conservar la biodiversitat, objectius del pla de gestió del Parc Agrícola del Vallès


  • Comparteix:

Es tracta d'un projecte elaborat per diverses entitats ecologistes de la comarca

Es tracta d'un projecte elaborat per diverses entitats ecologistes de la comarca

Preservar la plana agrícola vallesana, conservar la seva biodiversitat i garantir la connectivitat ecològica són els principals objectius del pla de protecció i gestió del Parc Agrícola del Vallès, que han proposat diverses entitats ecologistes de la comarca. El pla, que s'ha presentat al Club Muntanyenc Sant Cugat, preveu la creació d'un òrgan gestor i el reconeixement d'aquest espai al Pla Territorial Metropolità de Barcelona.

Segons la xarxa 'Salvem el Vallès', la plana agrícola vallesana es veu amenaçada per l'elevat consum de sòl per les xarxes urbanes i per l'ús ineficaç de l'espai. Per aquest motiu, han presentat una proposta d'ordenació i protecció amb l'objectiu de preservar, protegir i gestionar el Parc Agrícola del Vallès.

Un dels responsables d'aquesta proposta, Alfred Martínez, explica que els instruments per la preservació de la plana agrícola del Vallès passen pel reconeixement d'aquest espai al Pla Territorial Metropolità de Barcelona i per la creació d'un pla especial.

Alfred Martínez

Proposem que el Parc Agrícola del Vallès estigui reconegut pel Pla Territorial Metropolità de Barcelona i creiem que s'hauria de fer un pla especial.


A banda de la integració d'aquest pla de protecció al Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que ha d'estar enllestit abans de l'octubre, Martínez aposta per la creació d'un nou òrgan gestor de la plana agrícola vallesana.

Alfred Martínez

Seria la creació d'un consorci de propietaris agrícoles, ajuntaments i Generalitat per la gestió de l'espai. A més d'entitats locals de gestió per cada via verda.


De moment, des de la Xarxa 'Salvem el Vallès' ja s'han posat amb contacte amb les principals administracions locals implicades. Tot i que Martínez destaca els bons resultats que fins ara han obtingut en les converses amb els ens locals, segons el membre de la Xarxa encara cal passar 'de les paraules als fets'.

El pla de protecció complert es pot consultar a les webs www.adenc.org i www.valles.org.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.