La CGT obre les portes a Sant Cugat

L'espai, ubicat en un bloc ocupat al carrer Escaletes, obrirà el primer i tercer dimecres de cada mes


  • Comparteix:

Primera xerrada al local de la CGT de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Primera xerrada al local de la CGT de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La Confederació General de Treball (CGT) ha inaugurat el seu primer local a Sant Cugat, als baixos del bloc ocupat del carrer Escaletes. L'espai, que servirà de punt de trobada per les diferents seccions sindicals de la CGT, ha obert les portes aquest dimarts. Obriran els primers i tercers dimecres del mes perquè els veïns puguin apropar-se a consultar dubtes, a més de poder participar en diverses formacions sobre drets laborals i sindicalisme com la que s'ha realitzat en aquest primer dia del local.

En aquesta primera xerrada, s'ha fet una formació inicial a càrrec de José Paco, afiliat de la CGT de Rubí, sobre els drets individuals dels treballadors. L'entitat santcugatenca forma part de la CGT de Rubí i l'obertura d'aquest local al carrer Escaletes permetrà fer-los més propers als veïns del municipi.

"La recepció per part dels veïns ha estat bona", destaca l'Hèctor, "el que més preocupa a l'hora d'estar en un edifici ocupat és l'activitat que tu facis". El principal objectiu de la CGT de Sant Cugat i un dels motius de l'obertura del local és "visibilitzar que a Sant Cugat hi ha una classe treballadora precària que és invisible". L'entitat treballarà per fer incís en els seus drets i defensar a la gent que es troba en situacions molt precàries.

El local romandrà obert el primer i tercer dimecres de cada mes i Hèctor Martínez, afiliat de la CGT Sant Cugat, assegura que volen "començar a poc a poc i no cremar-se". En el cas que els veïns no puguin assistir-hi en persona, la CGT posa a la seva disposició el mail cgt_sc@protonmail.com, juntament amb el seu perfil de Twitter per ajudar-los i concretar una data en el cas de tractar-se d'una consulta concreta.

També el tercer dimecres del mes serà quan assistirà al local una advocada, que podrà emfatitzar en algunes de les qüestions. L'Hèctor considera que alguns assumptes podran resoldre'ls des del local de Rubí on freqüenten més els assistents jurídics i els advocats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.