Els veïns de La Serreta reclamen que l'Ajuntament i l'EMD es posin d'acord 'ja' per urbanitzar el barri


  • Comparteix:

L'alcalde diu que cal tancar un acord entre les dues administracions però des de l'EMD afirmen que l'Ajuntament havia iniciat el projecte sense comptar amb ells i que ara intenta 'rascar' diners s'on sigui enmig de la negociació pel conveni

L'alcalde diu que cal tancar un acord entre les dues administracions però des de l'EMD afirmen que l'Ajuntament havia iniciat el projecte sense comptar amb ells i que ara intenta 'rascar' diners s'on sigui enmig de la negociació pel conveni

L'Associació de Veïns de La Serreta-Bosc d'en Saladrigues demana tant a l'Ajuntament com a l'EMD que s'iniciï d'una vegada per totes la urbanització d'aquest barri. Els veïns es queixen que porten cinc anys treballant amb l'administració per tirar endavant aquest projecte i que l'únic que s'està aconseguint és que augmentin els costos, sense concretar l'inici dels treballs. Des de l'EMD, consideren que és l'Ajuntament qui ha d'assumir el projecte, mentre que el consistori afirma que no ho poden tirar endavant sense un acord entre les dues administracions.

El ple d'aquest mes de febrer ha servit a l'Associació de Veïns de La Serreta per presentar una carta oberta a les administracions, on es demanen explicacions pel fet que no s'hagi iniciat encara la urbanització d'aquest sector del municipi.

Els veïns es queixen que ja fa cinc anys que treballen conjuntament amb l'Ajuntament, i que, després dels acords presos l'any 2004 per aconseguir l'aprovació definitiva del projecte, encara no s'han aprovat per ple les contribucions especials que hauran de permetre finançar el cost de les obres. Per als veïns, això només provoca un retard constant de la urbanització, i un augment dels costos, sense assolir cap objectiu.

El president de l'Associació de Veïns de la Serreta-Bosc d'en Saladrigues, Jordi Cuesta, es pregunta quina és la causa dels constants retards i quin és el problema perquè la urbanització del barri no avanci, quan sembla que ja hi ha un acord polític.

Jordi Cuesta

Els veïns veiem com els costos augmenten sense obtenir objectius. On són els problemes? Quina és la causa del retard? Si tots els partits polítics estan d'acord, on està el problema?


Des de l'EMD, però, han recordat que aquest ha estat un projecte que des de fa anys ha estat negociant directament l'Ajuntament sense tenir-los en compte, i que fins i tot ja ha pressupostat. Per a la vocal d'Urbanisme de Valldoreix, Mercedes Rojo, 'no és just' que ara l'Ajuntament, enmig de les negociacions pel conveni econòmic, 'intenti rascar diners d'on pugui'.

Lluís Recoder

La voluntat política de les dues administracions d'urbanitzar la Serreta hi és. Ens hem de posar d'acord de quan iniciem les obres i fer-ho l'abans possible, i amb això estem.


Des de Sant Cugat, en canvi, l'alcalde, Lluís Recoder, ha reiterat la voluntat de tirar endavant aquest projecte tant aviat com es pugui, però ha assegurat que l'Ajuntament no actuarà en un sector de la ciutat que és competència de l'EMD sense haver-hi arribat a un acord. En aquest sentit, l'alcalde s'ha mostrat confiat de poder assolir aquesta entesa.

Mercedes Rojo

Sant Cugat, veient que té un deute tan gran amb Valldoreix, va a buscar quines coses li pot rascar econòmicament, i ha trobat aquesta urbanització, quan des d'un prinicpi ho volien fer tot ells directament.


Mentrestant, els veïns de la Serreta reclamen explicacions i que les dues administracions aclareixin si la paralització de la urbanització és per motius polítics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.