Tanca La Musclera, un bar amb 42 anys d'història al carrer Sant Bonaventura

"Abans la gent es parava molt més, però ara sempre té pressa", expliquen els seus propietaris en una entrevista a Cugat Mèdia


  • Comparteix:

Josep Maria i Maria Isabel han estat propietaris del bar La Musclera durant 42 anys / Foto: Cugat Mèdia

Josep Maria i Maria Isabel han estat propietaris del bar La Musclera durant 42 anys / Foto: Cugat Mèdia

Josep Maria Navarro i Maria Isabel Manzano són els propietaris de La Musclera, al carrer Sant Bonaventura. Després de 42 anys al capdavant del negoci han decidit jubilar-se i vendre el local, que abaixarà la persiana el 31 de desembre, encara que la parella continuarà vivint al pis que tenen a sobre. Ara els dos volen aprofitar per fer vida al poble, descansar i 'viure la vida'. Cugat Mèdia els ha entrevistat.

ESCOLTA-HO

Quan va obrir el bar?
Vam obrir l'any 1979, però jo (Josep Maria) ja vaig venir a viure a aquesta casa l'any 1964, quan al voltant hi havia horts i encara hi havia gent que anava a netejar la roba a la riera de Sant Cugat, que llavors estava destapada i passava per la Rambla del Celler.

Ha canviat molt Sant Cugat al llarg d'aquests anys?
Sí. Abans era tot gent del poble i ara la majoria venen de fora. L'ambient no té res a veure.

I el bar?
Tenim uns quants clients de sempre, però molts ja no hi són. També hem anat actualitzant el tipus de menjar. Cada cop hi ha més gent que demana el cafè amb llet de civada, per exemple. Són modes.

Segur que al llarg de tots aquests anys han viscut moltes anècdotes. Ens en poden explicar alguna?
Abans ens coneixíem tots i fèiem moltes bromes. Hem fet de tot (riuen). El dia dels sants innocents vam col·locar una mà de plàstic al lavabo i la gent, quan obria la porta, es pensava que te l'havies enganxat. O uns nois anglesos de la fórmula 1, que quan feien alguna cursa a Montmeló es quedaven a dormir a Sant Cugat i venien al bar a sopar al bar. Eren molt simpàtics i a la gent que passava li regalaven gorres Goodyear, una marca de pneumàtics que patrocinava les curses.

Per quin tipus de menjar heu destacat?
Menjar cassola i cuina de mercat. La gent venia expressament a menjar les mongetes vermelles estofades i el bacallà, que era el plat fix dels divendres o la fideuada, que era el dels dijous.

I quins han estat els plats més sol·licitats?
Els musclos i el llom amb rovellons. La truita de patates també.

Què faran a partir d'ara?
Viure la vida (riuen). Passejarem per Sant Cugat, sortirem al bosc...

És molt sacrificat aquest negoci?
És una pallissa contínua. Des de fa uns anys tanquem a les 17 h, però abans obríem de 7 h a 23 h. I a les 6.30 h ja has de començar a treure taules, preparar la cafetera perquè estigui llesta per quan arribi el client.

Fa uns dies El Mesón va anunciar que tancava i canviava de propietaris. Creuen que Sant Cugat s'està quedant orfe de bars tradicionals?
Sí, ara la moda són els bars degustació i molts han perdut la seva essència.

Per què?
Abans la gent quan sortia de treballar es passava la tarda al bar, xerrava, convidava a rondes i es quedava més estona. Ara no, la gent ja no té temps i quan ja ha pagat la seva consumició marxa. Abans la gent es parava molt més, però ara sempre té pressa.


Maria Isabel Manzano

Abans la gent s'hi estava tota la tarda i parlaven entre ells. Ara cadascú va a la seva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.