L'alumnat del Turó de Can Mates serà l'encarregat de dissenyar el nou pati de l'escola

La setmana passada van començar les obres que incorporaran 3.000 metres quadrats al pati de Primària


  • Comparteix:

Les obres del pati del Turó de Can Mates ja estan en marxa / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

Les obres del pati del Turó de Can Mates ja estan en marxa / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

L'alumnat de Primària de l'escola Turó de Can Mates tindrà l'oportunitat de pensar, consensuar i dissenyar els 3.000 metres quadrats de pati que s'afegiran al centre en els pròxims mesos. Les obres d'arranjament del solar van començar la setmana passada i, un cop finalitzin, l'escola engegarà els diferents projectes d'investigació a les aules per dissenyar els espais que configuraran l'equipament. Un procés que, segons ha explicat a Cugat Mèdia la directora del centre, Dolors Torres, també comptarà amb la col·laboració de la Comissió de Patis de l'AFA i s'implementarà amb una perspectiva coeducativa i no segregadora.

Així doncs, aquests 3.000 metres quadrats de pati per definir se sumaran als 1.200, aproximadament, que ja té el centre, de manera que l'alumnat de Primària podrà rotar entre el nou espai, més exterior i naturalitzat, amb la pista esportiva que els infants ja tenen actualment com a pati. Una pista que està dissenyada per acollir tot tipus d'esports, amb pilota i sense, i activitats alternatives al futbol.

La directora també ha explicat que el nou espai també podrà acollir activitats lectives i ser un espai d'aprenentatge. Així, Torres s'imagina que s'hi podrà "gaudir de la lectura, baixar a dibuixar-hi, observar insectes i contemplar el creixement d'espècies vegetals", entre altres activitats.

Experiència prèvia d'èxit
Aquesta no és la primera vegada que un espai del Turó de Can Mates es dissenya a partir de les propostes dels infants, ja que el pati d'Infantil ja es va construir amb un procés similar a aquest. És per això que des de la direcció es mostren confiades que el resultat serà "fantàstic" i il·lusionades amb el procés. "Què voldran que hi fem? No ho sabem! Estem a l'expectativa de la seva imaginació!", ha expressat, emocionada, la directora.


Dolors Torres

Vestir el pati correrà a càrrec de l'alumnat de l'escola. Nosaltres no decidirem res, encetarem un treball similar al que ja vam fer al pati d'Infantil, on els nens van ser protagonistes de quin seria el seu pati ideal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.