Què volen ser de grans els nens i nenes de Sant Cugat?

Bombers, policies i futbolistes són les professions somiades de bona part dels infants santcugatencs


  • Comparteix:

Cuiner és una de les professions que més força ha agafat els últims anys / Foto: Cedida

Cuiner és una de les professions que més força ha agafat els últims anys / Foto: Cedida

Bombers, policies i futbolistes. Aquestes són les professions somiades de bona part dels nens i nenes de Sant Cugat. Cugat Mèdia ha elaborat un llistat de professions a partir dels resultats d'una enquesta que han respost més d'un centenar de pares i mares de la ciutat. Un llistat on no hi apareixen ni 'youtubers' ni 'tiktokers' ni 'gamers', ni tampoc professions relacionades amb l'artesania, l'administració, la indústria o el manteniment.

L'artística és sens dubte la branca més sol·licitada, dins de la qual s'hi engloben les professions de cantant, actor, pintor, ballarí o escriptor. Les activitats físiques i esportives també han obtingut uns bons resultats, amb futbolistes al capdamunt de la llista, però amb la presència, també, d'entrenadors i esportistes especialitzats en altres esports. El Jan Farré és un dels que vol ser futbolista i té clar que és un objectiu difícil. "Sé que m'hauré d'entrenar molt", assegura, però té la sort que el seu tiet, que juga al Parets, li ha ensenyat "la majoria de coses".

Dins de les famílies de seguretat i medi ambient, hi ha una forta presència de policies, bombers i, en menor mesura, agents forestals. L'Aimar Roca és un dels nens que té clar que, de gran, vol ser bomber, per "apagar focs i rescatar persones i cotxes", comenta.

Al llistat també hi ha una forta presència de mestres, metges, psicòlegs, veterinaris i cuidadors d'animals. També hi apareix sovint l'opció de cuiner. L'Arlet Matarrodona, per exemple, somia a ser cuinera "perquè alguns menjars estan molt bons", reflexiona. De moment, aprofita les visites a casa els avis per ajudar a la seva àvia i aprendre algunes receptes.








Aimar Roca

Seré bomber i jugador de futbol del Barça. El pare del Bernat apaga focs, rescata persones, cotxes... I jo entreno cada dia i faig partits amb el meu avi.

Arlet Matarrodona

Jo de gran vull ser cuinera, perquè alguns menjars estan molt bons. A vegades, quan vaig a casa els meus avis, la meva àvia està fent croquetes i jo l'ajudo.

Jan Farré

Jo vull ser futbolista, perquè ja estic en un equip. Costa molt, així que m'hauré d'entrenar molt i també hauria de presentar-me a un equip. El que voldria seria el Barça. El meu tiet juga al Parets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.