Continuen activades les mesures per fer front a un possible temporal de neu aquesta nit


  • Comparteix:

L'Ajuntament manté actiu el paquet de mesures per fer front als efectes d'una possible nevada durant aquest nit. Cinc màquines llevaneu continuen actives per tal d'actuar en aquells punts més conflictius, sobretot als districtes de la Floresta i les Planes, i també hi ha preparades més tones de sal per llençar-les allà on sigui necessari. Les diferents àrees de l'Ajuntament així com la policia local i Protecció Civil continuen alerta per fer front ales possibles incidències que puguin sorgir a conseqüència de la neu i de les baixes temperatures.

La nevada que ha afectat avui algunes de les principals comarques barcelonines s'ha deixat notar també a Sant Cugat, especialment als districtes de la Floresta i les Planes, on un pam de neu cobreix arbres, cotxes i cases.

Precisament és en aquests barris on s'està treballant més amb les màquines llevaneu i els camions de sal, que intenten garantir que es restableixi la normalitat al màxim possible.

Totes aquestes mesures continuen activades davant la possibilitat que la nevada es repeteixi durant aquesta nit. Així ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha afegit que caldrà estar ara alerta no només a un nou temporal de neu sinó també a possibles glaçades.

Lluís Recoder

Molta d'aquesta aigua es pot convertir en gel. Malgrat això s'està tirant sal i no es pararà, però en aquesta zona hi ha molts quilòmetres de carrers, intentarem arribar a tot arreu.


La nevada a la nostra ciutat ha provocat, al llarg d'aquest dilluns, diverses incidències tot i que cap d'especial consideració. Tot i que a primera hora del matí s'ha tallat els accessos a algunes de les principals carreteres, a primera hora de la tarda ja s'havia restablert la normalitat i s'havien obert al trànsit tant la carretera de l'Arrabassada com la de Vallvidrera. Els Túnels de Vallvidrera, de la seva banda, no han hagut de tallar els seus accessos en cap moment però si que han registrat moments d'importants col·lapses.

En relació als transports públics, FGC funciona amb normalitat, i també a primera hora de la tarda s'han restablert línia 3 de l'autobús municipal, que fa el recorregut de la Floresta i les Planes, així com el bus de barri de la Floresta.

Pel que fa a les escoles, tots els centres d'ensenyament públic i privat han començat les classes amb normalitat, a excepció de l'escola bressol La Mimosa, que no ha obert les seves portes per un problema amb la calefacció del centre, i de l'Escola Avenç, que ha suspès les classes degut als col·lapses de trànsit que impedeixen l'accés amb normalitat, però que ha fet servei d'acollida.

Davant la possibilitat que la nevada es repeteixi, el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaume Tubau, ha recordat algunes recomanacions com escoltar la ràdio per estar informats de la situació i de la previsió meterològica, utilitzar la calefacció correctament i evitar sortir si no és necessari, sobretot en el cas de les persones grans.

Jaume Tubau

Utilitzar la calefacció correctament, anar en compte amb les canonades d'aigua, no telefonar si és no necessari per deixar les línies lliures per emgerències, i evitar sortir al carrer si no és tampoc necessari.


També es recomana a la població que eviti circular amb cotxe si no és estrictament necessari, i que en cas de fer-ho, s'extremin les precaucions. Tant el servei de premsa de l'Ajuntament com el servei d'Atenció Ciutadana i el 010 es reforçaran per poder fer front a les consultes dels ciutadans. Tot i això, es recomana no trucar si no és necessari, per tal d'evitar col·lapsar les línies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.