Ton Marimon (Oxfam): 'La pandèmia fa més difícil poder-nos apropar físicament a les persones'

La pandèmia ha condicionat l'activitat d'Oxfam Intermón de Sant Cugat, segons el balanç de l'últim any


  • Comparteix:

Parada d'Oxfam Intermón a Sant Cugat / Foto: Cedida

Parada d'Oxfam Intermón a Sant Cugat / Foto: Cedida

La pandèmia ha condicionat l'activitat d'Oxfam Intermón Sant Cugat aquests dos darrers anys. Així i tot, el Comitè ha organitzat activitats i ha treballat a escala local per lluitar al costat de les persones desfavorides. L'acció humanitària, el comerç just i les diferents activitats d'acció ciutadana, sensibilització i campanyes, són els àmbits en què actua el comitè local. El responsable de comunicació d'Oxfam Intermón, Ton Marimon, ha explicat que 'no ha estat fàcil apropar-nos físicament a les persones, la pandèmia ho ha fet més difícil'.

La pandèmia ha estat un cop dur per a Oxfam Intermón de Sant Cugat per dur a terme totes les activitats que ja tenien en curs. Així i tot, el comitè local ha continuat treballant amb l'objectiu de combatre la desigualtat i acabar amb la pobresa i la injustícia. Amb motiu del dia del Comerç Just van dur a terme diferents activitats durant una setmana. En primer lloc, el comitè local va muntar la Fira de Comerç Just el 8 de maig. D'altra banda, van fer dues conferències a l’Ateneu i al Casal de la Floresta. Malgrat les circumstàncies, "quan hem fet alguna activitat on s'havien de mantenir les distàncies, hem tingut molt bona resposta per part de la ciutadania", afirma Ton Marimon.

El comitè local també ha actuat per abordar els estralls de la pandèmia. En primer lloc, van lliurar a Càritas Sant Cugat productes de comerç just com cafè, sucre, cacau i te. A més, van organitzar parades de Comerç Just per vendre productes de la seva pròpia marca, Tierra Madre. Amb aquestes accions de vendes van aconseguir recaptar un total de 3.137 euros.

El Comitè de Sant Cugat és un equip estable que treballa de la mà dels valors de justícia, solidaritat, coherència, dignitat humana i compromís. El conjunt del comitè ha realitzat accions amb l'objectiu d'assegurar aliments i treball digne, proporcionar aigua, sanejament, aliments i refugi en crisis humanitàries, defensar els drets de les dones i reduir la desigualtat. Els propòsits del Comitè han estat possible gràcies a la participació de bona part de la població santcugatenca.

Oxfam Intermón, una fundació constituïda per un total de 21 organitzacions, va iniciar la seva trajectòria a Sant Cugat el gener de l'any 2000. El Comitè està format per un grup de persones que han decidit actuar per convertir el món en un lloc més just, solidari i en pau. Avui dia, formen part d'Oxfam Intermón de Sant Cugat, un total de 24 voluntaris, 1.085 socis, 208 donants i 93 col·laboradors actius en campanyes. Les activitats del Comitè Oxfam Intermón han estat condicionades per la Covid-19, però tot i això han pogut celebrar el 20è aniversari del seu naixement.




Ton Marimon

No ha estat fàcil. Per exemple, la recollida de les signatures o el fet d’apropar-nos físicament a les persones, la pandèmia ho ha fet difícil. Però crec que ens hi hem sortit prou bé. Quan hem fet alguna activitat on s'havia de mantenir distància, hem tingut molt bona resposta per part de la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.