El Banc del Temps de Sant Cugat celebra el 17è aniversari lluitant contra l'aïllament

A l’acte hi han assistit socis del Banc del Temps de Mira-Sol i Sitges


  • Comparteix:

El 17è aniversari del Banc del Temps s'ha celebrat a la Sala Clavé de la Unió a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El 17è aniversari del Banc del Temps s'ha celebrat a la Sala Clavé de la Unió a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El Banc del Temps de Sant Cugat Centre ha celebrat aquest dissabte el seu 17è aniversari a la Sala Clavé de la Unió amb l'objectiu de consolidar la seva lluita contra l'aïllament. La celebració ha tornat enguany després que l'any passat no es pogués fer a causa de la pandèmia. L’entitat ha començat l’acte amb una breu presentació de la regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, que ha volgut remarcar que el Banc del Temps és una bona iniciativa per 'combatre l'aïllament' agreujat per la covid. Al final de l’acte, els convidats han gaudit d’un brindis i un pica-pica al pati interior.

El banc comença el 2022 amb 607 socis, 18 més dos anys després i dels quals aproximadament 437 són dones. El tècnic responsable del grup a Sant Cugat, Xavier Suñer, ha ressaltat que és necessari continuar visibilitzant l’organització i ha valorat positivament l’evolució del banc arreu la crisi epidemiològica. Ha assegurat que el Banc del Temps va ser una "eina de suport i cohesió" en temps de confinament.

La regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, ha compartit que la pandèmia també ens ha tocat a nivell mental i que aquest projecte "va més enllà del que sembla". El banc és un propòsit on el temps "és igual per a tots" i té el mateix valor per totes les persones. Aristoy ha confirmat que aquesta trobada ens ha de servir per veure el potencial generat aquests últims anys.

A l’acte ha assistit la directora general de l’Associació Salut i Familia, Elvira Méndez, que ha afirmat que "cada persona importa" i que si el banc no existís, "ens ho hauríem d’inventar ara". El president de l’Associació Iberoamericana dels Bancs del Temps, Julio Gisbert, també ha estat present i ha explicat que dels 90 bancs que hi ha a Espanya, el 50% estan aquí a Catalunya i la sede es troba a Sant Cugat.

La celebració ha continuat amb la presentació de la companyia de Teatre el Cercle de Valldoreix amb 'Aire del Temps' de Marc Egea i amb un concert a càrrec de Jaume Fàbregas. La festa dels 17 anys del Banc del Temps també ha comptat amb un dels socis del Banc del Temps, Amadeu Guarch, que ha cantat l’himne de l’organització. La festa ha finalitzat amb un pica-pica per a tots els assistents.

El Banc del Temps de Sant Cugat Centre es va crear el 2004 i és un dels més antics de Catalunya. A més, Mira-sol i Sitges també tenen un grup del Banc del Temps.




Gemma Aristoy

Com s'està allargant la pandèmia, crec que encara agafa més importància i més valor. Avui això estava pleníssim de gent que desconeixia què era el Banc del Temps, però que ara es veuen amb la voluntat d'informar-se, de saber que és el que poden aportar i com poden generar aquests intercanvis que generen aquesta vinculació, aquesta cohesió social i aquest benestar amb les persones que hi participin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.