L'associació de veïns Centre-Estació emprendrà les 'mesures necessàries' per evitar els pas dels busos per la plaça de l'estació


  • Comparteix:

L'entitat denuncia que l'equi de govern aplica una mínima part de les mesures correctores de Thorson i ho atribueixen a motius econòmics

L'entitat denuncia que l'equi de govern aplica una mínima part de les mesures correctores de Thorson i ho atribueixen a motius econòmics

L'associació de veïns del Centre-Estació assegura que empedrà totes les mesures necessàries per evitar el pas dels autobusos per la plaça Lluís Millet. Des d'aquesta entitat denuncien que es tracta d'una decisió política i en cap cas tècnica o humana, i lamenten també que no s'apliquin bona part de les mesures correctores proposades per l'expert en mobilitat Ole Thorson, segons ells per qüestions econòmiques que res tenen a veure amb la seguretat dels vianants.

Després que l'equip de govern hagi decidit finalment de fer passar totes les línies d'autobús urbà i interurbà per la plaça vianantizada de Lluís Millet, l'associació de veïns de Centre-Estació ha anunciat que emprendrà les mesures que siguin necessàries per denunciar aquest projecte i lluitar per evitar que s'acabi fent realitat.

Des d'aquesta entitat consideren que la decisió de l'equip de govern 'és una decisió purament política i no tècnica ni humana' i lamenten que, segons afirmen, no s'apliquin ni un 30% de les mesures correctores proposades per Ole Thorson. En aquest sentit, asseguren que s'ometen algunes de les propostes més importants per incrementar la seguretat de la plaça, com la instal·lació de pilones semafòriques, i consideren que això pot estar motivat per una qüestió econòmica que 'res té a veure amb la seguretat dels vianants'. Escoltem el president de l'associació, Pere Soler.

Pere Soler

Creiem que no hi ha diners per aplicar les mesures Thorson. Creiem que pot tenir un rerafons econòmic i ens preocupa perquè els diners no tenen res a veure amb la seguretat dels vianants.


En aquest sentit, des de l'entitat han qüestionat fins i tot que l'informe Thorson hagi estat finançat pel consistori, i han apuntat que tenen algun indici per creure que ha estat la pròpia empresa concessionària del servei, Sarbus, qui ha pagat realment aquest estudi.

L'associació ha anunciat però que no es quedarà de braços plegats davant la decisió de l'equip de govern i que empendran les mesures necessàries a tots nivell per informar els ciutadans, partits polítics i associacions del projecte aprovat pel govern municipal així com de les seves propostes.

Pere Soler

Estem obligats a informar i empendre totes les mesures que estiguin al nostre abast per evitar que els autobusos passin per la plaça.


Des d'aquesta entitat asseguren que sempre han estat oberts al diàleg i reiteren que hi ha alternatives al pas dels autobusos per la plaça de l'estació, com són el carrer Andana o el carrer Safareig, que reajustant els itineraris, en cap cas han de suposar un perjudici en el servei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.