Els beneficis de Grifols cauen un 70% durant el 2021 a causa de la Covid-19

La baixada del volum d'obtenció de plasma ha estat la principal causa del descens dels beneficis nets


  • Comparteix:

Seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: ACN

Seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: ACN

Els beneficis nets de la multinacional catalana Grifols, situada a Sant Cugat, han caigut un 70,4%, passant de 618,5 milions d'euros l'any 2020, a 182,8 milions en 2021. El principal motiu d'aquesta caiguda és la disminució dels volums d'obtenció de plasma durant la pandèmia de la Covid-19, així com l'increment del cost per litre, segons ha informat la companyia. Des de Grifols, confien que els preus per litre 'comencin a disminuir' un cop augmenti l'obtenció de plasma.

Els ingressos totals de la farmacèutica catalana en 2021 han estat de 4.933,1 milions d'euros, una disminució del 3,7%, respecte a l'any anterior. Les divisions que més han caigut han estat les que treballen amb el plasma (Bioscience i Diagnostic), amb la baixada de l'obtenció de plasma i la disminució de les vendes de tests diagnòstics de la Covid-19, en comparació amb el segon semestre del 2020.

Per contra, les divisions d'Hospital i Bio Supplies han registrat un creixement amb uns ingressos totals de 367 milions d'euros.

Tot i la pèrdua de beneficis, des de la farmacèutica, afirmen que Grifols "presenta una posició financera sòlida" i que "està ben invertida per donar suport a un creixement sostenible". Amb la integració de les plataformes Alkahest i GigaGen, Grifols pretén reforçar i diversificar els projectes d' I+D+I.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.