Sant Cugat activa un pla d'acollida per als refugiats ucraïnesos

El pla contempla garantir les necessitats bàsiques i l'accés als serveis municipals a les persones que arribin a Sant Cugat


Temes relacionats

El telèfon 010 respondrà els dubtes dels ciutadans de Sant Cugat sobre la solidaritat amb Ucraïna (11/mar/22)

Com puc ajudar els ciutadans d'Ucraïna des de Sant Cugat? ( 5/abr/22)

Cugat Mèdia t'explica la guerra a Ucraïna amb una mirada local amb una pàgina especial ( 9/mar/22)


  • Comparteix:

Gemma Aristoy, Núria Gibert, Pere Soler, Mireia Ingla, Lluís Carreras i Pascale Mertens / Foto: Ajuntament

Gemma Aristoy, Núria Gibert, Pere Soler, Mireia Ingla, Lluís Carreras i Pascale Mertens / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament ha activat el pla Sant Cugat amb Ucraïna per articular l'ajut a les persones refugiades que arriben a la ciutat. L'objectiu és garantir-los les necessitats bàsiques i els serveis municipals, així com proporcionar-los ajuts d'emergència i accés als serveis sanitaris i socials. També es garantirà l'escolarització de tots els menors de 18 anys. Tot plegat ho ha explicat, aquest dilluns, en roda de premsa, l'equip de govern acompanyat dels representants de Creu Roja i Refugees Welcome.

L'Oficina d'Atenció a les Persones Refugiades d'Ucraïna és el nou servei que coordinarà totes aquestes atencions per part de l'Ajuntament. En aquest punt, ubicat a la Casa Mònaco, es podran adreçar, amb cita prèvia, les persones ucraïneses que aterrin a la ciutat per tenir accés als serveis i ajuts municipals i del teixit associatiu. Per demanar cita prèvia cal enviar un correu electrònic a ucraina@santcugat.cat.

La vicepresidenta de Refugees Welcome, Pascale Mertens, ha recordat que l'ONG que representa "no és un recurs de primera acollida", però, de totes maneres, ha celebrat que en les últimes setmanes, s'han unit 3 noves famílies santcugatenques al programa d'acollida per oferir les seves llars a persones refugiades, i 35 al territori català.

Per la seva banda, el president de Creu Roja Sant Cugat, Lluís Carreras, ha posat èmfasi en la importància de vehicular qualsevol acció solidària a través d'una organització. En aquest sentit, també ha desaconsellat la iniciativa privada d'anar a buscar persones a la frontera d'Ucraïna, ja que "en lloc d'ajudar, els podem complicar la vida, sobretot pel que fa a l'obtenció de papers", ha explicat.

La presentació del pla ha comptat amb la participació de l'alcaldessa, Mireia Ingla; el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler; la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert; la regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy; la vicepresidenta de l'ONG Refugees Welcome, Pascale Mertens; i el president de Creu Roja Sant Cugat, Lluís Carreras.


Mireia Ingla

És important respectar aquests consells i vehicular les accions solidàries a través dels circuits establerts. Des de l'Ajuntament garantirem que qualsevol persona que arribi d'Ucraïna pugui tenir una vida digna



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.