Manuel Vázquez (USTEC): 'Aquesta conselleria menysté el professorat i treballa com si fos una dictadura'

La convocatòria de vaga està liderada pels principals sindicats educatius i té per objectiu demanar la dimissió del conseller, Josep Gonzàlez-Cambray


Temes relacionats

La vaga d'educació es fa notar a Sant Cugat (15/mar/22)


  • Comparteix:

Imatge de la manifestació a Barcelona, el segon dia de vaga / Foto: ACN

Imatge de la manifestació a Barcelona, el segon dia de vaga / Foto: ACN

El seguiment de la vaga ha baixat considerablement en la seva segona jornada consecutiva, però les reivindicacions per part del professorat continuen. Tal com va explicar a Cugat Mèdia un dels delegats al Vallès Occidental del sindicat USTEC, Manuel Vázquez, la darrera decisió presa pel departament d'avançar l'inici del curs 2022-23 una setmana no és l'únic motiu de les queixes. Vázquez va afirmar que 'això ha estat la gota que ha fet vessar el got. No estem d'acord amb les formes que té aquesta conselleria de menystenir el professorat '.

Segons les dades comunicades al Govern de la Generalitat a les 12 h, el seguiment del segon dia de la vaga als centres públics ha estat del 15% en els centres públics i del 7,67% als centres de caràcter concertat. Al servei territorial del Vallès Occidental, aquest percentatge ha estat força semblant. En aquest sentit, doncs, s'ha xifrat un seguiment del 14,88% als centres públics i del 5,19% als concertats. Tanmateix, allà on la vaga ha tingut més seguiment als públics ha estat al Consorci d'Educació de Barcelona, amb un 20% de participació. Quant als concertats, els centres de Lleida són els que han registrat major participació, amb un 20,71% de seguiment per part de les plantilles de treballadors.




Manuel Vázquez

No és només el que diu la conselleria que vol presentar el professorat com que fa vaga perquè no vol treballar aquells dies de setembre i res més lluny de la realitat. Això ha estat la gota que ha fet vessar el got perquè d'alguna manera són les formes que té aquesta conselleria de menystenir el professorat i de treballar com si fos "ordeno y mando", una dictadura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.