La Comissió Pi d'en Xandri +25 promou la defensa de Torre Negra i rodalies a través d'un manifest

Una caminada des del Club Muntanyenc fins al Pi d'En Xandri i la lectura d'un manifest centren la mobilització del grup


Temes relacionats

Pi d'en Xandri: 25 anys d'una manifestació històrica a Sant Cugat (16/mar/22)

Sant Cugat ja té les claus de la masia de Torre Negra (15/gen/22)


  • Comparteix:

25 anys després de l'agressió al Pi d'en Xandri, la Comissió Pi d'en Xandri +25 ha demanat aquest dissabte l'adhesió dels grups polítics, entitats i ciutadania a un manifest que referma el compromís en la protecció de Torre Negra i rodalies. Un manifest, que promou el Cugatenc, el Club Muntanyenc Sant Cugat, Pol·len Edicions i Fridays For Future, i que s'ha llegit als jardins de la Masia de Torre Negra. L'acte s'ha iniciat amb una caminada des del Club Muntanyenc fins al Pi d'en Xandri recorrent els punts més simbòlics i emblemàtics de la serra de Collserola.

No volem ni cases ni vials a Torre Negra i rodals! Amb aquest lema, la Comissió Pi d'en Xandri +25 ha reivindicat la protecció d'aquest espai natural i els seus voltants, plens d'història i natura. Actualment, la protecció de Torre Negra segueix la via urbanística, amb una modificació del Pla General Metropolità (PGM) i que ha estat recorreguda novament davant dels tribunals.

Per continuar amb aquesta defensa, una vintena de persones de la comissió han volgut recórrer els voltants amb diferents aturades per explicar el valor social i ecològic d'aquest entorn. L'arribada final al Pi d'en Xandri ha servit per veure les ferides del pi ocasionades fa 25 anys encara sense cap autor d'aquest dany ecològic. L'arribada a la Masia de Torre Negra ha estat el punt final de la caminada. La compra de l'edifici i els terrenys de la Torre Negra per part de l'Ajuntament són un pas més encara que falta concretar els usos de l'equipament. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha ressaltat el compromís de Sant Cugat amb la protecció de Torre Negra i rodalies.

Des d'aquests terrenys, la comissió ha llegit un manifest on convida a la seva adhesió. La web del Club Muntanyenc i els diferents espais fotogràfics instal·lats a plaça Barcelona i d'Octavià amb un codi QR permeten també adherir-se. El president del Club Muntanyenc Sant Cugat, Joan Bel, es mostra satisfet per la lluita de la comissió i espera que tot s'acabi amb el triomf de la protecció d'aquest espai natural.

El manifest també es llegirà aquest dilluns al ple municipal en torn audiència pública.




Joan Bel

Esperem fer una gran festa final d'aquesta reivindicació quan es tanqui l'acte judicial.

Francesc Duch

Fa molts anys que aquesta reivindicació segueix i que el poble de Sant Cugat lluita per aquest entorn natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.