L'advocada Helena López Macho, nova síndica de greuges de Sant Cugat

Serà la primera dona que ocuparà el càrrec i ha superat un procés de selecció amb 14 candidats


  • Comparteix:

La nova síndica de greuges, Helena López Macho / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La nova síndica de greuges, Helena López Macho / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'advocada santcugatenca Helena López Macho és la nova síndica de greuges de Sant Cugat. El ple municipal ha aprovat per unanimitat aquest dilluns la seva elecció, que s'ha fet a través d'un procés obert. López Macho substitueix Ramon Palacios i es converteix en la primera dona a exercir aquesta responsabilitat a la ciutat.

ESCOLTA-HO

Helena López Macho (Barcelona, 1960) és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Viu i treballa a Sant Cugat com a advocada, amb una trajectòria professional de més de 30 anys. Ha format part de l'elaboració dels convenis de col·laboració entre el Col·legi d'Advocats i els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat. Actualment, és presidenta de la comissió de violència de Gènere del Col·legi d'Advocats de Terrassa i membre de la Comissió Mixta d'elaboració dels primers protocols de violència domèstica a Sant Cugat i Terrassa.

Després del seu nomenament al ple, López Macho ha expressat que té "la ferma voluntat de treballar per la defensa dels drets de la ciutadania i d'actuar amb imparcialitat i equitat". A més, la nova síndica ha assegurat que vol aportar a l'oficina del síndic "una perspectiva de gènere".

Després de la jubilació del fins ara síndic de greuges de Sant Cugat, Ramon Palacios, el 2020; es va iniciar un procés obert a la ciutadania en el qual es van presentar 14 candidatures. Amb els grups municipals es va fer una preselecció i es va triar per unanimitat Helena López Macho, proposta que es va elevar a l'alcaldessa.

És la primera vegada que l'elecció del síndic de greuges es fa a través d'un procés obert i la intenció de l'equip de govern és modificar el mateix reglament per a l'elecció del càrrec. Tots els grups municipals han felicitat Lourdes Llorente per com ha gestionat el procés de selecció de la nova síndica i han celebrat l'elecció d'Helena López Macho.


Helena López Macho

Tinc la ferma voluntat de treballar per la defensa dels drets de la ciutadania de Sant Cugat en les seves relacions envers a l'administració municipal, actuar amb imparcialitat i equitat, i col·laborar amb l'Ajuntament i l'EMD amb l'objectiu d'ajudar a millorar el funcionament de la mateixa, donant a l'oficina del síndic una perspectiva de gènere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.